Vizualna umetnost

27. 05. 2021 - 28. 08. 2021

Galerija DobraVaga

SOSEDJE. Urbane prigode prijateljev in diplomatov

5. OBLETNICA DOBREVAGE

Ob peti obletnici delovanja galerije DobraVaga se oziramo po svoji okolici. Sosedje.

Urbane prigode prijateljev in diplomatov je naslov osrednje skupinske razstave in tematsko zaobjema tudi skupinsko zin razstavo, samostojno razstavo Umetnica na mesec ter spremljevalne dogodke.

Tekom tridnevnega dogajanja se bomo v DobriVagi ozrli na svojo vlogo pri soustvarjanju mestnega utripa, s sodelujočimi umetniki pa bomo razprli možne odgovore na vprašanje: kaj pomeni biti sosed? Sosedskih odnosov ne razumemo le dobesedno, temveč kot sosede razumemo svoje someščane, raznolike mestne akterje, ki delajo mesto živo in ki jih še kako pogrešamo, ko meščani ostajamo doma. Takrat smo nekateri šele začeli spoznavati svoje sosede in doživeli sobivanje na povsem drugačen način.

Osrednja prodajna skupinska razstava bo prikazala raznolike poglede avtoric in avtorjev na izbrano temo, tako v vizualnem kot konceptualnem smislu. Slikarska, fotografska, grafična in instalativna dela se snovi lotevajo skozi družbeno kritiko oziroma observacijo, humor in ironijo ali pa se zgolj navdihujejo v vizualni in estetski vrednosti urbanistične krajine ter njenih prebivalcev.

V sklopu programa ZINE VITRINE bo izdan in razstavljen skupinski zin v obliki razglednic, prav tako pa bo na ogled izbor kratkih filmov in video del na temo bivanja v mestu, medčloveških odnosov in doživljanja okolice. Kot del spremljevalnega programa se bo odvila okrogla miza na temo skupinskih delovnih in ustvarjalnih prostorov ter zin delavnica pod mentorstvom umetnice Teje Miholič in delavnica v urbanem prostoru pod mentorstvom umetnice Nike Rupnik.

Sodelujoče avtorice in avtorji: Eva Bevec, Jure Brglez & Tereza Prepadnik, Peter Cerovšek, Nina Čelhar, Peter Ferlan, Ester Ivakič, Lena Kocutar, Petra Korent, Janja Kosi, Klara Kracina, Lene Lekše & Mihael Novak, Lenart Merlin, Teja Miholič, Danilo Milovanović, name:, Nik Erik Neubauer, Neža Perovšek, Nez Pez, Lucija Rosc, Nika Rupnik, Srcozlom, Fedja Šičarov, Dorijan Šiško, Dorotea Škrabo – Skrabzi, Anne Tassel, Luka Uršič, Tadej Vaukman

PROGRAM:

Četrtek, 27. 5. 2021 @ DobraVaga, 18:00
DRAGI SOSEDJE! / zine vitrine čitalnica
– SOSEDJE. Urbane prigode prijateljev in diplomatov / skupinska razstava
– SOSEDJE. Urbane prigode prijateljev in diplomatov / skupinska zine razstava


Petek, 28. 5. 2021 @ DobraVaga, 18:00
Skupnostni <> Delovni prostori v Ljubljani / pogovor in predstavitev projekta

Sobota, 29. 5. 2021 @ DobraVaga, 12:00
“Vso srečo vesolje” / zin delavnica

NAVODILA ZA OBISKOVALCE

Organizacija: Kino Šiška / DobraVaga

Vstop prost.

Posebno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

Predvaja se…