Prostori

Katedrala

Nekdanja kinodvorana je od odprtja Kina Šiška postala ena najpomembnejših dvoran v Sloveniji in širši regiji. S svojimi 932 stojišči oziroma 450 sedišči in vrhunsko tehnično opremljenostjo je Katedrala eno redkih prizorišč, ki vam ne glede na pozicijo v dvorani daje občutek bližine nastopajočih. V njej so nastopala najvidnejša imena slovenske in tuje glasbene scene ter se zvrstili biseri sedme umetnosti, eksperimentalne delavnice in gledališki ter plesni dogodki. Dvorano večkrat uporabijo oziroma najamejo tudi zunanji organizatorji koncertov oziroma dogodkov, saj je s svojo prilagodljivostjo primerna tudi za korporativne in kongresne dogodke, priljubljena pa je tudi med organizatorji okroglih miz ter debat za več stoglavo občinstvo.

Panorama 360° | Foto | Zvočna in video oprema | Luči Načrt

Komuna

Manjša sestra Katedrale je butično prizorišče, namenjeno vzpostavitvi intimnejše povezave med občinstvom in nastopajočimi. Z 200 stojišči oziroma 120 sedišči in podpornimi stebri, ki omejujejo oder, je prizorišče med drugim kot nalašč za izvedbo Indekš koncertov, okroglih miz oziroma plesnih predstav v času mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival. Dvorano je mogoče preurediti v konferenčni prostor, zaradi česar je priljubljena tudi med organizatorji, ki Komuno večkrat najamejo za najrazličnejše dogodke.

Panorama 360° | Foto | Zvočna in video oprema | LučiNačrt

Kavarna

V spodnjem preddverju se nahaja Kavarna Kina Šiška, eden zadnjih biserov modernistične arhitekture 60-ih let prejšnjega stoletja. V njej boste vsekakor našli nekaj zase – od okusnih hladnih in toplih prigrizkov do brezalkoholnih pijač, pestrega nabora več kot 90 (mikro)piv ter dnevnih časopisov, brskanje po internetu pa vam omogoča odprto WiFi omrežje KINOSISKA. Smo omenili, da imamo tudi letni vrt? No, imamo ga.

Kavarna je odprta vsak dan med 8:00 in 23:00, med poletjem (1. 4.–31. 9.) do 24:00, v času večernih dogodkov pa se lahko v Kinu Šiška zabavate do 2:00.

Foto

Kamera

Kino Šiška je več kot le glasbeno prizorišče – v njem domuje tudi galerija Kamera, namenjena predstavljanju in spodbujanju vizualnih umetnikov ter umetnic mlajše generacije. Vsakomesečna odprtja razstav, zaupana mladim kuratorjem in kuratorkam, dajejo naši ustanovi prav poseben predznak. Premišljeno, kakovostno in vizionarsko delo vizualnih umetnosti je maja 2016 doživelo še poseben uspeh z odprtjem prodajnega galerijskega in delovnega prostora v središču Ljubljane DobraVaga. Galerija Kamera je opremljena s kavarniškimi sedišči, točilnim pultom in platni za promocijske videe, zaradi česar je primerna za pogostitve na prireditvah oziroma druženje ob odprtjih razstav ter med koncerti.

Panorama 360° | Foto

Info pult

V spodnjem preddverju se nahaja tudi Info pult, kjer lahko vsak dan dobite informacije o tekočem in prihajajočem dogajanju v Kinu Šiška, se pozanimate o drugem dogajanju v Ljubljani ali si vzamete promocijski material organizatorjev kulturnih dogodkov v prestolnici.

Foto

Predvaja se…