Izjava o dostopnosti

  Center urbane kulture Kino Šiška se zavezuje omogočati dostopnost svojega spletišča www.kinosiska.si v skladu z z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran. 

  Spletna stran je v celoti skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA. Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 21. septembra 2020. Metoda, ki smo jo  pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena. Izjava je bila nazadnje pregledana 21. septembra 2020. 

  Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:

  1. barvnih shem:
  • rotiranje barv
  • zelen tekst na črni podlagi (temen kontrast)
  • črn tekst na beli podlagi (svetel kontrast)
  • odstranitev barv (desaturacija)
  1. povečanja razmika za več stopenj
  2. povečanja pisave za več stopenj

  Pred vsebino je postavljen pokazatelj položaja, kje na spletišču se trenutno nahajamo (drobtinice).

  Uporabnikom z disleksijo je na voljo možnost preklopa pisave med serifno in ne-serifno pisavo.

  Na spletni strani je mogoče ustaviti animacije in video posnetke, označiti povezave, omogočeno je tudi branje spletne strani z različnimi hitrostmi.

  Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto: info@kinosiska.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Spletišče je bilo objavljeno v letu 2016.

  V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča inšpektorju na Upravi RS za informacijsko varnost.

  Izvršilni organ za morebitne postopke je: Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Uprava za informacijsko varnost, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, gp.mju@gov.si

  Datum objave spletnega mesta

  Spletna stran Kina Šiška je bila v obstoječi podobi objavljena februarja 2016. 

  Priprava izjave o dostopnosti

  izjava o dostopnosti je bila pripravljena 21. septembra 2020.

  Predvaja se…