Preberi

NAVODILA ZAPOSLENIM, OSTALIM SODELAVCEM IN OBISKOVALCEM V ČASU UKREPOV, POVEZANIH Z NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19

17. 05. 2021

Kino Šiška z namenom zagotavljanja čim boljšega nadaljevanja s svojo dejavnostjo, poslanstvom in javne službe nadaljuje s produkcijo in izvedbo dogodko in delovanjem DobreVage, Kavarne Kina Šiška, Kamere ter prireditvenih prostorov (Katedrale in Komune) z določenimi prilagoditvami glede na Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS, objavljen v Uradnem listu št. 73, dne 13.5.2021, in glede na smernice in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) za preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 in varovanja zdravja zaposlenih, sodelavcev in obiskovalcev Kina Šiška in DobreVage.

NAVODILA Z DNE 17. 5. 2021

 1. Stavba Kina Šiška je od 17. 5. 2021 dalje odprta za obiskovalce. Letni vrt Kavarne Kino Šiška je odprt vsak dan od 8. do 22. ure (v primeru prireditve v notranjih prostorih isti čas obratuje tudi kavarna v notranjih prostorih). Razstavni prostor Kamera je odprt vsak dan od 11. do 19. ure. Stavba Kina Šiška je za obiskovalce odprta od 8. do 23. ure. V primeru prireditve se stavba zapira uro po končnani prireditvi, če ta traja po 22. uri. Galerija DobraVaga je odprta vsak dan, razen nedelje in praznikov, od 9. do 18. ure.
 2. Dovoljene so produkcije dogodkov, javne in zaključene prireditve.
 3. V stavbi je možno tudi izvajanje vaj in produkcij.
 4. Pri opravljanju dejavnosti se morajo upoštevati vsa higienskapriporočila NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.
 5. Obiskovalci prireditev so lahko navzoči v zaprtih in odprtih javnih prostorih, do 50% zasedenosti zmogljivosti sedišč. Zagotovitevsedišč za obiskovalce je obvezna.
 6. Obiskovalci javnih prireditev, nastopajoči in gostje Kavarne Kina Šiška v stavbi morajo izkazati ali potrdilo o prebolelosti virusa SARS-CoV-2 ali potrdilo o cepljenosti proti virusu SARS-CoV-2 ali negativen rezultat PCR ali HAG testa (pravilo PCT).
 1. Ob prihodu v objekt in odhodu iz stavbe Kina Šiška je obvezno razkuževanje rok.
 2. Oseba naj upošteva higieno kašlja in kihanja, dotika naj se čim manj različnih predmetov in površin, v čim večji meri posluje brezstično in se čim manj dotika obraza, zlasti ust, nosu in oči, preden so roke umite ali razkužene.
 3. Oseba mora uporabljati zaščitno masko ustnega in nosnega dela v vseh zaprtih prostorih oziroma ob prihodu v stavbo.
 4. Nastopajoči na prizorišču morajo upoštevati priporočljivo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra (brez nošenja mask). Nastopajoči morajo maske obvezno nositi v zaodrju.
 5. Člani produkcijske ekipe (tehniki, člani snemalne ekipe, moderatorji, dežurni…) morajo upoštevati priporočljivo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra (z obveznim nošenjem mask).
 6. Obvezno je evidentiranje vseh prisotnih v času produkcije oziroma vaje. Po zaključku produkcije ali vaje morajo vsi zapustiti prireditvene prostore najkasneje do 23.30.
 7. Zagotavlja se redno prezračevanje prostorov oziroma čim večji dotok naravnega zraka.
 8. Posameznik predmete, ki jih uporablja, čisti in razkužuje, zlasti tiste predmete, ki jih uporablja več ljudi.
 9. Pri uporabi sanitarij je obvezna uporaba mask oziroma zaščite nosnega in ustnega predela in obvezno razkuževanje rok pri vstopu in izstopu.

Predvaja se…