Glasba

24. 06. 2020 - 16. 09. 2020

Kavarna Kino Šiška

POLETJE V ŠIŠKI 2020

Napovedujemo brezplačen koncertni cikel Poletje v Šiški! Enajst koncertov žanrsko raznolikih izvajalk in izvajalcev vsako sredo med 24. junijem in 2. septembrom ob 20.00 na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška.

Vrača se tretje Poletje v Šiški, niz brezplačnih koncertov na letnem vrtu Kina Šiška. Enajst žanrsko raznolikih izvajalk in izvajalcev bo vsako sredo ob 20.00 od 24. junija do 2. septembra skrbelo za preganjanje poletnega mrtvila in (končno!) za koncertno dogajanje v živo. V primeru dežja bodo dogodki prestavljeni v notranje prostore Kavarne Kina Šiška.

Prvi večer bo pripadel kantavtorju Jakobu Kobalu v paru z violinistom Danijelom Bogatajem (Fed Horses), na prvi julijski dan pa bosta za sodoben country blues pejsaž poskrbela Samuel Blues & Miha Erič. Martin Ramoveš trio bo teden kasneje zakrivil kantavtorski rock v subtilni maniri, nato pa bomo lahko premierno poslušali projekt Damjana Manevskega Rush to Relax v trio izvedbi. Za dozo madžarske folktronice bo poskrbela Дева, nastopil bo tudi mlad kantavtor Igor Božanić iz BiH, ki se je na MENTu 2019 predstavil kot Sir Croissant. Nov pop za nove generacije bo predstavil Panon, nastopila bo tudi kantavtorica Manca Berlec. Poslušali bomo novi synth pop projekt Irene Žilić in Lucije Potočnik Neon Wife ter Manco Udovič + BUH. Zaključek Poletja v Šiški bo pripadel francoskemu nomadskemu folk/psihedelični stoner/šamanski trans dvojcu An Eagle in Your Mind.

Več informacij o nastopajočih lahko najdete tudi na spletni strani Kina Šiška. 

Poletje v Šiški 2020

24. 6. Jakob Kobal and His Imaginary Friends
8. 7. Martin Ramoveš Trio
15. 7. Rush to Relax
22. 7. Деvа (HU)
27. 7. Samuel Blues & Miha Erič
29. 7. Igor Božanić (BiH) l prestavljeno, nov datum TBA
5. 8. Panon
12. 8. Manca Berlec
19. 8. Domen Don Holc
26. 8. Manca Udovič + BUH ft. Jan Gregorka
2. 9. An Eagle in Your Mind (FR)
9. 9. tetameta
16. 9. Infected

Poletje v Šiški PLEJLISTA

Nastopi Дева. Igorja Božanića, Neon Wife in An Eagle in Your Mind so podprti s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…