Vizualna umetnost

10. 10. 2019 - 12. 10. 2019

več prizorišč

TINTA | FESTIVAL STRIPA LJUBLJANA

Za vse stripovske sladokusce bo oktobra znova poskrbel ljubljanski festival stripa TINTA s pestro paleto dogodkov: razstave, predavanja, sejem stripov, pogovori, delavnice, filmske projekcije, druženja z domačimi in tujimi striparji …

V goste prihaja četverica slovitih mojstrov stripovskega izraza: legendarni britanski stripar David Lloyd, risar znamenite V for Vendetta, Belgijec Olivier Schrauwen, trenutno eden najbolj vročih in samosvojih avtorjev v svetu alternativnega stripa, prekaljeni francoski mojster igre svetlobe in senc Marc-Antoine Mathieu, ki z vsakim svojim delom znova preizprašuje in premika meje žanra, ter Bastien Vivès, eno osrednjih imen nove generacije francoskega stripa.

Osrednji festivalski dogodki bodo potekali med med 10. in 12. oktobrom na različnih prizoriščih v Ljubljani, bogat spremljevalni program pa bo poskrbel, da bo stripovsko obarvan domala cel mesec, Tinta pa se bo “razlila” tudi v Koper, Kranj in Maribor.

Tinta v Kinu Šiška in galeriji DobraVaga:

10. 10. – SOSLEDJA // prodajna skupinska razstava
10. 10. – UMETNICA NA MESEC x TINTA ZHANG CHEN: KUKALO // razstava
10. 10. – TINTA X ZINE VITRINE DARIA TOMMASI: LETNI ČASI // razstava
12. 10. – STRIPOVSKI SEJEM // celodnevno sejemsko dogajanje

Več o programu na: www.tinta.si

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška, Zavod Stripolis, Stripburger/Forum Ljubljana, VigeVageKnjige in ostali festivalski partnerji. Podporniki: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo RS. Pokrovitelj: Outfit 7.

Predvaja se…