Vizualna umetnost

10. 10. 2019 - 12. 11. 2019

Galerija DobraVaga

tinta x umetnik na mesec

Zhang Chen: Kukalo

razstava

Kitajska umetnica Zhang Chen v svojem ustvarjanju raziskuje pripovedne potenciale nemih stripov, pri katerih bralec/gledalec vse potrebne informacije dobi iz risbe same.

V ospredje preprosto, skicozno izrisanih zgodbic postavlja drobne pripetljaje in vtise iz vsakdana, začinjene s humorjem in igrivo domišljijo. Ko gledamo skozi kukalo, nas zanima, kaj je na drugi strani, morda smo malo nervozni in radovedni – kot če bi brali strip skozi luknjo. Zato bo umetnica tokrat predstavila svoje delo s pomočjo »retro« stereoskopskega prikazovalnika, ki pred očmi gledalca iz zaporedja statičnih sličic pričara svojevrstno iluzijo gibanja.

Chen Zhang (1990) je diplomirala iz ilustracije in animacije na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem, zadnji dve leti pa se posveča predvsem raziskovanju stripovskega medija. Ustvarja v različnih formatih, vedno v iskanju novih načinov izražanja in preizkušanju različnih, tudi nekonvencionalnih površin za tisk. Z razstavo v sklopu festivala stripa Tinta končuje ustvarjanje v Odprtem ateljeju v galeriji DobraVaga, kjer je gostovala med avgustom in oktobrom 2019.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška

 

 

 

Predvaja se…