Vizualna umetnost

10. 10. 2019 - 04. 11. 2019

Galerija DobraVaga

tinta x zine vitrine

Daria Tommasi: Letni časi

razstava

Italijanska vizualna ustvarjalka Daria Tommasi se v novoizdanem zinu z naslovom Seasons (Letni časi) ukvarja z vprašanjem nenehnega spreminjanja sveta, ki so mu podvržene rastline, živali in vsa živa bitja.

Vsaka preobrazba je katalizator, ki sproži verižno reakcijo, ki vključuje vsakič nove akterje. Tako kot si sledijo letni časi, se tudi vsaka kratka epizoda avtoričine vizualne pripovedi navezuje na naslednjo, včasih pa se ta proces vrne nazaj na izhodiščno točko.

Daria Tommasi je ilustratorka in vizualna ustvarjalka iz Trsta. Končala je študij grafičnega oblikovanja v Benetkah in se spoznala z samozaložništvom, ki je postal priljubljen medij njenega ustvarjanja. Leta 2018 je sodelovala na natečaju ZINE VITRINE in bila povabljena k samostojni razstavi v okviru tega sklopa v galeriji DobraVaga. Leta 2019 je ilustrirala biografijo pisateljice Mary Shelley za italijansko založbo Franco Cosimo Panini. Poleg grafičnega oblikovanja se ukvarja tudi z oblikovanjem keramike, sitotiskom in stop-motion animacijo. Samostojne in skupinske razstave je imela v Italiji in drugod v tujini.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška v sklopu festivala stripa Tinta.

 

Predvaja se…