Glasba

26. 10. 2020

dvorana Katedrala

TINDERSTICKS – ODPOVEDANO

Dogodek je odpovedan. V primeru odpovedanih dogodkov ste upravičeni do vračila kupnine vstopnice. Vračilo kupnine poteka po spodaj opisanem postopku.

VRAČILO KUPNINE ZA ODPOVEDANE IN PRESTAVLJENE DOGODKE

Concert cancellation announcement
“It is with a great sadness and disappointment on our behalf that we are forced to announce the cancellation of our forthcoming shows across Europe, UK and Ireland due to the Covid 19 situation.
Please contact the point of sale of the tickets for refunds.
We hope to have more positive news soon as our plans become clearer. At least this time has given us unexpected studio time that has been really creative.
We hope for better times for music, for us all.

Until then, keep safe and well.”

tindersticks

Legendarna zasedba Tindersticks je svoj sloves izjemnega koncertnega benda na naših tleh potrdila že štirikrat, nazadnje ob predstavitvi albuma The Waiting Room leta 2016. Tokrat nas bo s svojo hrepenečo britansko melanholijo zasvojila z novo, že enajsto ploščo, ki novembra 2019 izide pri znameniti založbi City Slang.

Tindersticks, bend, ki bo kmalu odkljukal že tri dekade delovanja v taki ali drugačni obliki, že od samih začetkov niza presežke, od drznega dvojnega debija leta 1993 ali duetov z Isabello Rossellini, Jehnny Beth (Savages) in Lhaso de Sela, do solo odvodov pevca Stuarta A. Staplesa in večletnega sodelovanja z režiserko Claire Denis – nazadnje v filmu High Life iz leta 2018, kjer so napisali skladbo za svojega rojaka Roberta Pattinsona. Kot so dejali pri Pitchforku: »Tindersticks niso nikoli izdali slabe plošče, nikoli izvedli oportunističnega premika po nareku trendov in nikoli storili česa, kar bi lahko njihovo glasbo postavilo v čas nastanka.« Nič čudnega, da bend ne gostuje redno le v Šiški, temveč tudi na drugih uglednih koncertnih prizoriščih po Evropi, povabljen pa je bil tudi v otvoritvene programe nove pariške in hamburške filharmonije.

Vrhunska zasedba, ki pod tančico temačnosti raziskuje teksture in čustva lastnega glasbenega izraza, nas je leta 2016 navdušila v petčlanski postavi in prav taka se vrača tudi maja 2020, pol leta po izdaji nič manj kot enajste plošče No Treasure But Hope pri založbi City Slang. V luči Staplesove želje po stvaritvi nečesa pomenljivega je bend z intenzivnim snemalnim režimom v studiu poustvaril napetost nastopanja v živo in člane prisilil, da resnično prisluhnejo drug drugemu. Zagotovo se lahko spet veselimo še ene mojstrovine tega benda z značilnim, prepoznavnim zvokom, ki mu vseeno uspeva vsako novo ploščo navdati s povsem samosvojim karakterjem.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…