Glasba

26. 10. / pon / 20:00

dvorana Katedrala

TINDERSTICKS

Predprodaja 18 €

Na dan 22 €

s popustom 15 €

Legendarna zasedba Tindersticks je svoj sloves izjemnega koncertnega benda na naših tleh potrdila že štirikrat, nazadnje ob predstavitvi albuma The Waiting Room leta 2016. Tokrat nas bo s svojo hrepenečo britansko melanholijo zasvojila z novo, že enajsto ploščo, ki novembra 2019 izide pri znameniti založbi City Slang.

Tindersticks, bend, ki bo kmalu odkljukal že tri dekade delovanja v taki ali drugačni obliki, že od samih začetkov niza presežke, od drznega dvojnega debija leta 1993 ali duetov z Isabello Rossellini, Jehnny Beth (Savages) in Lhaso de Sela, do solo odvodov pevca Stuarta A. Staplesa in večletnega sodelovanja z režiserko Claire Denis – nazadnje v filmu High Life iz leta 2018, kjer so napisali skladbo za svojega rojaka Roberta Pattinsona. Kot so dejali pri Pitchforku: »Tindersticks niso nikoli izdali slabe plošče, nikoli izvedli oportunističnega premika po nareku trendov in nikoli storili česa, kar bi lahko njihovo glasbo postavilo v čas nastanka.« Nič čudnega, da bend ne gostuje redno le v Šiški, temveč tudi na drugih uglednih koncertnih prizoriščih po Evropi, povabljen pa je bil tudi v otvoritvene programe nove pariške in hamburške filharmonije.

Vrhunska zasedba, ki pod tančico temačnosti raziskuje teksture in čustva lastnega glasbenega izraza, nas je leta 2016 navdušila v petčlanski postavi in prav taka se vrača tudi maja 2020, pol leta po izdaji nič manj kot enajste plošče No Treasure But Hope pri založbi City Slang. V luči Staplesove želje po stvaritvi nečesa pomenljivega je bend z intenzivnim snemalnim režimom v studiu poustvaril napetost nastopanja v živo in člane prisilil, da resnično prisluhnejo drug drugemu. Zagotovo se lahko spet veselimo še ene mojstrovine tega benda z značilnim, prepoznavnim zvokom, ki mu vseeno uspeva vsako novo ploščo navdati s povsem samosvojim karakterjem.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…