Glasba

15. 04. / pet / 20:00

dvorana Katedrala

Thundercat

koncert

Predprodaja 29 €

s popustom 23.3 €

Dvakratni grammyjevski nagrajenec in eden napomembnejših glasbenikov 21. stoletja Thundercat prvič v Sloveniji! Varovanec založbe Brainfeeder, tesni sodelavec Kendricka Lamarja in splošno priznano eden najbolj genialnih basistov vseh časov bo v Šiški pripravil edinstveno glasbeno doživetje, ki ga ne gre zamuditi.

Veliko je izvrstnih glasbenikov na svetu, a le redki izmed njih pustijo svoj pečat na celotnih generacijah naslednikov ne glede na žanr, starost ali lokacijo. Stephen Lee Bruner oziroma Thundercat je zagotovo en takih. S svojo sproščeno nadžanrsko virtuoznostjo in hudomušnim pristopom k igranju basa je obveljal tako rekoč za sinonim za sodobne basovske zvoke in nepričakovano postal zvezdnik svetovnega formata, ki spada med najvidnejše nastopajoče na festivalih, kot sta Glastonbury ter Coachella, sodeluje s širokim razponom najpomembnejših umetnikov našega časa in kot za stavo pobira nagrade in priznanja.

V glasbeni družbeni odraščajoči talent se je v mladih letih uril ob glasbi znamenitega jazz basista Jaca Pastoriusa, že kot najstnik se je pridružil crossover legendam Suicidal Tendencies, vse njegove ustvarjalne presežke v poznejših letih pa se zdi nemogoče spraviti v par odstavkov, zato naj omenimo le vidnejše.

Thundercat predstavlja enega od temeljev priznane založbe Brainfeeder njegovega dolgoletnega pajdaša Flying Lotusa, ki je zaslužen tudi za produkcijo Thundercatovega z grammyjem nagrajenega albuma It Is What It Is, poklona tragično preminulemu prijatelju Macu Millerju. Na sploh je Thundercat močna pojava v hiphop svetu, ne le po zaslugi številnih sodelovanj z izvajalci, kot so Anderson .Paak, Travis Scott, Erykah Badu idr., temveč zlasti po svojem nenadomestljivem kreativnem doprinosu plošči To Pimp A Butterfly Kendricka Lamarja, eni najpomembnejših plošč tega tisočletja. Za skladbo “These Walls” s tega albuma je prejel tudi svojega prvega grammyja. Jazz institucija Blue Note ga je povabila na rezidenco, pop zvezdnica Ariana Grande je nastopila v duetu z njim, komik Dave Chappelle je nenapovedano nastopil kot njegov hype man v New York – podobnih zgodb, ki dokazujejo Thundercatov ugled in pomen, je še in še.

Skratka, jasno je, da bo Thundercat aprila v Šiški eden tistih nastopov, ki se bo za vedno zapisal v zgodovino slovenske koncertne scene. Ne zamudite!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…