Glasba

28. 05. 2020

dvorana Katedrala

štream x KAPA Records: NINA BULATOVIX

interaktivni spletni prenos koncerta

Nina Bulatovix z dozo uglasbenega upora na štreamu!

YOUTUBE LIVE

Tune in v četrtek, 28. maja ob 21.00 preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

Nina Bulatovix je kontaktna mina in krik nezadovoljstva v enem, je nalaganje, gestikuliranje, zavijanje z očmi, zaprašena ritem mašina; prekršek na terenu, ločnica, enostavnost povratne podaje; punk!; je bas in boben in vokal v enem – nikakor nekontrolirano trzanje, prej šah s črnimi figurami. Je odgovor nekega zavzemanja, nekega prijateljstva, nekega časovnega obdobja, nekega mišljenja, nekega boja, nekega življenja. Je krneki. Za nekaj. Za nekoga. Za nas. Nina Bulatovix z novo dozo uglasbenega upora napoveduje tretji album Zob za zob.

https://kaparecords.bandcamp.com/album/jate

KAPA Records je ena izmed pomembnejših manjših alternativnih založb v Sloveniji, ki že dobri dve desetletji deluje v okviru Društva za kulturno in umetniško produkcijo KAPA. Seznam njenih izdaj obsega žanrsko precej raznolike ustvarjalce, trenutno pa so v fokusu dejavnejši varovanci, kot so Nina Bulatovix, Haiku Garden, The Canyon Observer, Čao Portorož, Darla Smoking, Bowrain, Lynch in ŠKM banda.

https://kaparecords.bandcamp.com/

22:15 // CROSS ŠTREAM x MKC SKOPJE: RIB
Po vsakem od preostalih štream prenosov iz Kina Šiška bo sledil še after v Skopju – live stream koncerta izbranega makedonskega izvajalca iz dvorane skopskega MKC-ja. VEČ O PROGRAMU.

Organizacija: Kino Šiška v koprodukciji z Društvom KAPA/KAPA Records.

Predvaja se…