Preberi

cross štream x MKC Skopje – od Šiške do Vardarja!

27. 05. 2020

Radostno najavljamo prvo mednarodno štream izmenjavo!

Naši dragi makedonski kolegi iz MKC Skopje / Младински Културен Центар so našemu štreamu pristavili svoj program, sestavljen iz prvovrstnih makedonskih žanrsko paralelnih ustvarjalcev in nastal je cross štream x MKC Skopje – povezan program dveh zaporednih koncertnih prenosov iz dveh bratskih kulturnih centrov.

Po vsakem od preostalih štream prenosov iz Kina Šiška bo sledil še after v Skopju – live stream koncerta izbranega makedonskega izvajalca iz dvorane skopskega MKC-ja.

Sodelovanje se je začelo že pri minulih dveh štream dogodkih, ko sta nastopila izvajalca Svetlost in YÖU, v preostalih večerih pa se bodo zvrstili:

28. 5., ob 22:15 / RIB
(after štream x Nina Bulatovix)

Začetki segajo v Skopje poleti 2014, ko je iz spontanega pisanja skladb Janeta Trajkovskega in Ivice Dimitrijevik nastalo več pesmi. Do zdaj so izdali tri albume, odigrali kup koncertov, obredli Balkan na turneji z bendom Fujiya & Miyagy in obveljali za eno najboljših makedonskih zasedb ta hip.
Jane Trajkovski – kitara in trobenta
Ivica Dimitrijevik – kitara, bas in vokali
Džano Kuč – bobni

https://rib.mk/
https://www.facebook.com/ribofficial/

2. 6., ob 22:15 / DRUGGY x S.A.M.
(after štream x N’toko)

DRUGGY je makedonski producent, DJ in organizator dogodkov na makedonski alter sceni od leta 2006. Zanj so značilni edinstveni, z basi začinjeni beati in produkcija na številnih hip-hop delih, sodeloval pa je z izvajalci, kot so Kacar, Bernays Propaganda, Toksikolozi, Legijata, Sexy Marsa, Bon Praskiza, Donplaya, Gloomie in mnogi drugi.

S.A.M. je makedonski hip-hop izvajalec in producent iz Tetovega. Na njegovem septembra 2018 izdanem prvencu “Ogledalo” je močan pečat pustila makedonska hip-hop tradicija, hkrati pa je album po zaslugi njegovih različnih glasbenih vplivov učinkoval kot eksperimentalna žanrska bomba.

9. 6., ob 22:15 / BLACKSTATE
(after štream x KUKLA & balans)

“Plesni gruvi s hardcore/punk koreninami.”
Blackstate je svež in nov eksperimentalni glasbeni projekt izkušenega glasbenika in vizualnega umetnika Filipa Tasevskega – Fitza.

https://www.blackstate.world/
https://www.facebook.com/trebletroublerecords

11. 6., ob 22.15 / MY TEAR
(after štream x The Canyon Observer)

My Tear so nastali, ko je bend Fonia preprosto spremenil svoje ime. Razlog je bil bendov novi zvok, ki je iz punk rocka nenadoma zrasel v indie/new wave. My Tear so del scene Balkan Veliki, zbrane okoli Studia 1060 na zahodu Skopja.

https://www.facebook.com/mytearmytear/

16. 6., ob 22. 15 / CRNILA REMIX
(after štream x Pijammies)

“Crnila Remix” (Tema Remix) predstavlja drugačno videnje klasične drame Koleta Čašule. Čašula je eden najpomembnejših makedonskih dramatikov, publicist, revolucionar, ki je sodeloval v 2. svetovni vojni, politik in diplomat. Njegova avtorska drama “Crnila” se osredotoča na atentat na Gjorčeta Petrova – zgodovinarja, profesorja in enega najpomembnejših makedonskih ideologov v očeh njegovih rojakov.

https://www.facebook.com/CrnilaRemix

Mladinski kulturni center je bil ustanovljen leta 1972 pod imenom “Dom za mlade – 25. maj”. Glavne naloge in namen MKC so promoviranje kulture ter kulturnih in znanstvenih vrednot mladih. Z bogatim programom, ki obsega vse kulturne izraze (glasbo, film, gledališče, literaturo…), znanost, delavnice in predavanja, debate in debatne krožke, MKC že od samega začetka zavzema strateško pozicijo v življenju mladih v Skopju.

www.mkc.mk

Predvaja se…