Glasba

26. 05. / sre / 20:00

dvorana Katedrala

15 let albuma All Is Violent, All Is Bright

God Is An Astronaut

Predprodaja 18 €

Na dan 20 €

s popustom 14.40 €

V današnjih negotovih časih kanček utehe nudijo stalnice – tisti čvrsti temelji, ki zagotavljajo zanesljivo oporo v kaotičnosti vsakdana. Zato z velikim veseljem najavljamo povratek irskih post-rock velikanov God Is An Astronaut, preverjeno navdušujoče koncertne izkušnje, ki se bodo tokrat oglasili v sklopu obeleženja 15. obletnice svojega izjemnega albuma All Is Violent, All Is Bright.

Zagotovo si je v času prikovanosti na domu marsikdo zavrtel ravno to ploščo in z njenimi epskimi kompozicijami vsaj miselno odtaval drugam. Leta 2005 izdana in 2011 ponatisnjena plošča All Is Violent, All Is Bright je namreč tista, s katero so instrumentalni post-rock veterani God Is An Astronaut s prelestnimi melodijami, mesnatimi rifi ter bombastično neposrednostjo dokazali, da sodijo v sam vrh tovrstnih zasedb. “Njihova nova dolgometražna plošča jih uvršča med velikane in samo domišljamo si lahko nepredstavljive višave, ki jih lahko ta bend doseže v poznejših letih, če nadaljuje z izpolnjevanjem osupljivih obetov, ki jih kaže na All Is Violent, All Is Bright,” se je takrat zapisalo recenzentu na Drowned In Sound. Danes, po vseh teh letih, je jasno, da je vedel, o čem govori – in da so God is An Astronaut vsekakor izpolnili pričakovanja.

Irska četverica God Is An Astronaut je do danes izdala osem studijskih albumov, zadnjega, Epitaph, leta 2018. Bend je reden gost naše Katedrale, saj vsakič priredi nepozaben nastop, ne le z glasbenega, temveč tudi vizualnega vidika. Njihovi koncerti veljajo za spektakularne eksplozije zvoka in svetlobe, ki v spominu ostane še dolgo po dogodku, čemur lahko pritrdi tudi vsakič večje občinstvo. Bend, ki se vztrajno približuje dvema dekadama obstoja, z razlogom ob zasedbah, kot so Godspeed You! Black Emperor, Mogwai in Sigur Rós velja za eno vodilnih imen v žanru, zato komaj čakamo, da nas ponovno obišče.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…