Glasba

03. 12. 2021

dvorana Katedrala

GHOSTEMANE – ODPOVEDANO

+ DJ Parv0

Pol milijarde spletnih predvajanj, uničujoči nastopi v živo in samosvoje spajanje emo senzibilnosti s trapom, metalom, hardcoreom ter industrialom, ki mu iz dneva v dan veča število prvržencev – v Šiško prihaja eno najbolj vročih imen sodobnega podtalja, Ghostemane!

Dogodek je žal odpovedan. Za vračilo vstopnic se obrnite na Eventim.si – NAVODILA

Ghostemane uradna izjava:

“To my fans in Europe and Russia—
As you know, several times over the last 2 years, we have been forced to postpone this upcoming tour, only to have those dates postponed again, and again.
While this is all been out of my control due to the volatile pandemic situation, I am realizing that what I can control is whether I choose to continue bringing you news of a delayed tour along with promises of new dates, or to break the cycle and put this 2-year-old let-down to rest. As hard as it is to say, these upcoming dates are cancelled.
I love you all and I can’t wait to play the new shit for you. When you see me, it’s gonna be bigger and heavier than ever. When I come back, it will be on my own terms, my way.
All tickets will be refunded from the original dates.”

Na Floridi rojeni reper in pevec Ghostemane je glasbeno pot začel v hardcore punku, nad hiphopom pa se je navdušil, ko mu je prijatelj predstavil memfiško izpeljanko žanra. Pred le štirimi leti je tako pustil svojo službo, se preselil v Los Angeles in se pridružil kolektivu Schemaposse, ki je vključeval tudi zdaj že preminulega zvezdnika Lil Peepa. Po razpadu kolektiva je Ghostemane začel sodelovati s podtalno zasedbo $UICIDEBOY$ in reperjem Pouyo, njegova pot pa je v zadnjih nekaj letih šla samo strmo navzgor.

Eric Ghoste kot Ghostemane glasbo ustvarja od leta 2014. Kot edini vodja projekta je ustvaril edinstven nabor ekstremne glasbe, ki vključuje elemente industriala, hardcora, akustike, južnjaškega “phonk” rapa in eksperimentalnih žanrov. Ghoste z vsako ploščo napreduje kot producent, avtor in izvajalec, ki svoje vplive združuje z vedno večjo fluidnostjo in ambicijami. Leta 2018 izdani album N/O/I/S/E je bil njegov najbolj agresiven, napreden izdelek do takrat in je pripravil teren za njegov najbolj pričakovani album do zdaj: ANTI-ICON. Novembra 2020 izdani ANTI-ICON predstavlja vrhunec njegovih glasbenih mutacij oziroma osebni zvočni izraz, h kateremu gradi že celo kariero.

Izjemno produktivni glasbenik je v le petih letih izdal kar sedem plošč in več kot deset EP-jev (zadnjega Human Err0r leta 2019 s producentom Parv0m, ki se mu bo tudi pridružil na turneji), na katerih okoli temačnih, samoizpovednih tem, kot so depresija, nihilizem, smrt in okultizem spleta nadžanrski zvočni izraz, ki na edinstven način združuje njegove reperske in metalske vplive – od trapa, hiphopa, industriala, black metala, emo rapa do dooma in punka. Njegovi nastopi so znani kot nebrzdane eksplozije energije, divje, z moshi naphane poslastice, ki upravičujejo njegov sloves enega najbolj vročih imen sodobne glasbe, kar bo še toliko bolj do izraza prišlo prav v Šiški. Ghostemane ima namreč presenetljivo vez tudi s Slovenijo, saj že dlje časa sodeluje s slovenskim urbanim kolektivom TrashGang, zato bo njegov koncert pri nas zagotovo nepozaben.

Nimaš Izbire POP-UP & FOMO afterica!

Mladi ljubljanski kreativni kolektiv Nimaš Izbire, odgovoren tudi za hibridno trap serialko *Krom v Klubu K4, se bo prvič predstavil v Kinu Šiška s pop-upom lastno oblikovane in izdelane ulične mode.
V pripravi je tudi omejena izdaja v sodelovanju z zgoraj omenjenim spletnim kolektivom TrashGang.
Dogajanje po koncertu bo s tematskim dj setom zaokrožil FOMO, kurator kolektiva NI.

 

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…