Glasba

03. 12. / pet / 20:00

dvorana Katedrala

GHOSTEMANE

+ DJ Parv0

Predprodaja 18 €

Na dan 20 €

s popustom 14.40 €

Pol milijarde spletnih predvajanj, uničujoči nastopi v živo in samosvoje spajanje emo senzibilnosti s trapom, metalom, hardcoreom ter industrialom, ki mu iz dneva v dan veča število prvržencev – v Šiško prihaja eno najbolj vročih imen sodobnega podtalja, Ghostemane!

Dogodek je prestavljen na 3. december 2021.
Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, opravičeni pa ste tudi do vračila kupnine.
Navodila.

Na Floridi rojeni reper in pevec Ghostemane je glasbeno pot začel v hardcore punku, nad hiphopom pa se je navdušil, ko mu je prijatelj predstavil memfiško izpeljanko žanra. Pred le štirimi leti je tako pustil svojo službo, se preselil v Los Angeles in se pridružil kolektivu Schemaposse, ki je vključeval tudi zdaj že preminulega zvezdnika Lil Peepa. Po razpadu kolektiva je Ghostemane začel sodelovati s podtalno zasedbo $UICIDEBOY$ in reperjem Pouyo, njegova pot pa je v zadnjih nekaj letih šla samo strmo navzgor.

Eric Ghoste kot Ghostemane glasbo ustvarja od leta 2014. Kot edini vodja projekta je ustvaril edinstven nabor ekstremne glasbe, ki vključuje elemente industriala, hardcora, akustike, južnjaškega “phonk” rapa in eksperimentalnih žanrov. Ghoste z vsako ploščo napreduje kot producent, avtor in izvajalec, ki svoje vplive združuje z vedno večjo fluidnostjo in ambicijami. Leta 2018 izdani album N/O/I/S/E je bil njegov najbolj agresiven, napreden izdelek do takrat in je pripravil teren za njegov najbolj pričakovani album do zdaj: ANTI-ICON. Novembra 2020 izdani ANTI-ICON predstavlja vrhunec njegovih glasbenih mutacij oziroma osebni zvočni izraz, h kateremu gradi že celo kariero.

Izjemno produktivni glasbenik je v le petih letih izdal kar sedem plošč in več kot deset EP-jev (zadnjega Human Err0r leta 2019 s producentom Parv0m, ki se mu bo tudi pridružil na turneji), na katerih okoli temačnih, samoizpovednih tem, kot so depresija, nihilizem, smrt in okultizem spleta nadžanrski zvočni izraz, ki na edinstven način združuje njegove reperske in metalske vplive – od trapa, hiphopa, industriala, black metala, emo rapa do dooma in punka. Njegovi nastopi so znani kot nebrzdane eksplozije energije, divje, z moshi naphane poslastice, ki upravičujejo njegov sloves enega najbolj vročih imen sodobne glasbe, kar bo še toliko bolj do izraza prišlo prav v Šiški. Ghostemane ima namreč presenetljivo vez tudi s Slovenijo, saj že dlje časa sodeluje s slovenskim urbanim kolektivom TrashGang, zato bo njegov koncert pri nas zagotovo nepozaben.

Nimaš Izbire POP-UP & FOMO afterica!

Mladi ljubljanski kreativni kolektiv Nimaš Izbire, odgovoren tudi za hibridno trap serialko *Krom v Klubu K4, se bo prvič predstavil v Kinu Šiška s pop-upom lastno oblikovane in izdelane ulične mode.
V pripravi je tudi omejena izdaja v sodelovanju z zgoraj omenjenim spletnim kolektivom TrashGang.
Dogajanje po koncertu bo s tematskim dj setom zaokrožil FOMO, kurator kolektiva NI.

 

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…