Glasba

23. 02. / sre / 20:00

Kino Šiška

Efterklang

koncert

Predprodaja 22 €

Na dan 25 €

s popustom 17.60 €

Danski indie pop pustolovci Efterklang, znani po vrhunskih, iskrenih nastopih v živo in neusahljivem raziskovanju lastnega glasbenega izraza, se vračajo v Ljubljano! Februarja 2022 nam bodo predstavili težko pričakovano novo ploščo, ki bo letos izšla pri cenjeni neodvisni založi 4AD.

Madsa Brauerja, Casperja Clausena in Rasmusa Stolberga, tri prijatelje iz otroštva, smo v Šiški že gostili v okviru njihovega stranskega projekta Liima, tokrat pa nas bodo obiskali s svojim poglavitnim bendom Efterklang, skoraj deset let po nastopu v klubu Channel Zero. Z Efterklang so fantje prehodili pestro pot od bolj elektronsko naravnanih post rock začetkov albuma Tripper in neodvisnega evropskega albuma leta 2010 po izboru združenja IMPALA Magic Chairs do drznih terenskih posnetkov s Severnega tečaja na albumu Piramida, vseskozi pa uspešno gojili sloves zasedbe, ki jo je preprosto treba doživeti v živo. Za njihove nastope tako mediji kot obiskovalci pravijo, da se lahko po surovi lepoti in pristnosti kosajo s katerokoli naravno silo, bend sam pa prav tako stremi k vzpostavitvi iskrenega stika z občinstvom ter gradnji skupnostne izkušnje.

Pred začetkom pandemije je trio v podporo svojemu dobremu sprejetemu petemu albumu Altid Sammen obredel Evropo in razprodal slovita prizorišča, kot sta londonski Barbican in hamburška Elbphilharmonie. Zasedba za letos napoveduje izdajo nove plošče, spet pri založbi 4AD, ki jo bodo konec leta in v začetku 2022 odigrali širom Evrope. V času, ko z nestrpnostjo pričakujemo vrnitev žive glasbe, si težko zamislimo boljše predstavnike koncertnega formata kot Efterklang, zato smo zelo veseli, da jih bo turneja vodila tudi v Šiško.

Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim. (od srede, 12. 5. 2021)

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…