Glasba

02. 03. / sre / 19:30

dvorana Katedrala

Cult Of Luna

+ Alcest + Svalbard

Predprodaja 23 €

Na dan 25 €

s popustom 18.40 €

Švedski post-metal veterani Cult of Luna z novo izdajo The Raging River obljubljajo katarzično ponovno snidenje v naši Katedrali. Družbo jim bodo delali prav tako povratniški blackgaze dvojec Alcest in zastavonoše sodobne britanske hardcore scene Svalbard, prvič v Sloveniji. Paket nezgrešljivega rohnenja!

Ob prvem obisku Šiške v sklopu turneje v podporo albumu The Silent Man so sludge atmosferiki Cult of Luna dokazali, da upravičeno sodijo v sam vrh koncertnih izkušenj – zlasti tistih težkokategoričnih, počasi valečih se zvočnih gmot. Z novo izdajo The Raging River, na kateri gostuje še en naš znanec Mark Lanegan, so februarja 2021 dodobra presekali karantensko zatišje in potrdili, da še vedno obvladajo tako prefinjeno umetnost pisanja dobrih plošč kot še bolj prefinjeno umetnost rjovenja čez mastne rife. Nič čudnega, da komaj čakamo, da spet zatresejo našo dvorano.

Francoski projekt Alcest pod taktirko vsestranskega glasbenika Neigea s pred dobrimi 15 leti izdanim EP-jem Le Secret velja za pionirja blackgaze žanra, ki hladno surovost black metala cepi s post-rockovsko oz. shoegaze zamišljenostjo in onostransko melodiko. Dvojec je februarja 2020 na enem zadnjih predkoronskih koncertov v naši Komuni nevede poskrbel za izvrstno zvočno popotnico v osamo s svojim albumom Spiritual Instinct, po mnenju revije Loudwire eno najboljših izdaj leta 2019. Kaj sta ustvarila tekom karantene, izvemo marca.

Ko se je tretji album benda Svalbard When I Die, Will I Get Better? zavihtel med top 10 plat leta 2020 pri panožnih časnikih Kerrang! in Metal Hammer, je le obelodanil javno skrivnost britanskega podtalja. Bristolska zasedba s kitaristko in vokalistko Sereno Cherry na čelu je že nekaj časa ena najbolj vitalnih otoških zasedb, v njihovem vrtincu agresivne, neizprosne glasbe brez dlake na jeziku pa najdemo vplive z vseh koncev – od hardcora do post-rocka, od crusta do black metala. Pravzaprav edino zagotovilo njihove glasbe je, da bo intenzivna do konca. Mi smo pripravljeni, da nas odpihne. Pa vi?

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…