Razglas

ZIN3 VITRIN3 | 3. mednarodni zin poziv

11. 07. 2017, DobraVaga

Po že skoraj pregovornem letu zinov 2017 prihaja še zinovsko poletje. Natančneje je to julij, mednarodni mesec zinov, ki poskuša raznolikost, pomembnost, enostavnost in potencial DIY ustvarjanja približati vsakomur. V tem mesecu tako ZINE VITRINE že tretjič vabi vse umetnike_ce, eksperimentatorje_ice in druge ustvarjalce_ke, da na plano pošljejo svoje zine poljubnih tematik, tehnik in formatov.

Izmed prispelih zinov bo izbrani zin povabljen k razstavnemu projektu v Kinu Šiška (podprt z razstavnino 300 evrov bruto) ter koprodukciji tiska zina v dogovorjeni nakladi (do 30 izvodov). Posebej izstopajoči zini bodo dobili priložnost samostojne honorirane enomesečne razstave v okviru programa ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga.

Vsi prejeti zini bodo po natečaju vključeni v odprto čitalnico ZINE VITRINE, ki se nahaja v prostorih DobreVage in kjer si lahko ogledate tudi zine pozivov prejšnjih let. O prispelih zinih se bo razgovarjala tričlanska žirija raziskovalk, avtoric in ljubiteljic zinov. Žirijo sestavljajo Lara Plavčak, vodja programa ZINE VITRINE, Barbara Beškovnik, kulturologinja, in Nevena Aleksovski, vizualna umetnica. Za vse dodatne informacije pišite na: lara.plavcak@dobravaga.si.

Svoje zine lahko pošljete na naslov: DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana (s pripisom ZA ZINE VITRINE) ali prinesete v DobroVago v času delovanja (PON-SOB 8.00-20.00). Avtorji_ice bodo o rezultatih obveščeni v oktobru 2017 po elektronski pošti.

Prijave naj vsebujejo: ime, priimek, kontakt, lahko tudi spletno stran; ime avtorja ali avtorjev, naslov, letnico izdaje ter kratek opis zina.

Rok za oddajo: 22. september 2017.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…