Razglas

Odzivi in video letošnjega MENTa, datum in vstopnice za MENT 2020!

27. 02. 2019, MENT Ljubljana

Festival, ki Ljubljano za tri dni in noči spremeni v središče regionalnega glasbenega in kreativnega dogajanja, bo v letu 2020 potekal med 5. in 7. februarjem. Vstopnice so že v prodaji, najugodnejše do 1. marca 2019 stanejo 25,00 EUR.

75 glasbenih nastopov razburljive nove muzike iz vse Evrope je letos v treh dneh obiskalo več kot 5000 poslušalcev in 583 glasbenih profesionalcev iz 37 držav. Glede na odzive so jih prepričali dobro kuriran program, glasbena raznovrstnost, kakovost izvajalcev in posebno vzdušje. Slednje je ujeto v kratki video reportaži MENTa 2019.

O MENTu 2019 so povedali:

“Tako kot sama države je tudi MENT poseben – zares je festival s pravo srčnostjo in zvedavim umom.”

Vic Galloway, CLASH

https://www.clashmusic.com/live/ment-condition-clash-surveys-slovenias-new-music-showcase

“Ena od izjemnih stvari na MENTu so nepričakovana presenečenja, ki jih nudi. To je res festival najnovejšega, ki se ne vrti okoli tekočega traku upajočih na pogodbo z založbo – vsako prizorišče je presenečenje in vsak oder razodetje.”

John Robb, LOUDER THAN WAR

https://louderthanwar.com/ment-festival-2019-ljubljana-live-review-one-europes-key-cutting-edge-music-festivals

“Za ta festival bi naredil tako rekoč karkoli.”

Richard James Foster, LOUDER THAN WAR

https://louderthanwar.com/ment-festival-2019-ljubljana-live-review-one-europes-key-cutting-edge-music-festivals

“Na MENTu 2019 smo se naučili, da bolj ali manj karkoli gre, kar ni nekaj samoumevnega, še posebej v dobi, ki ji vladajo z algoritmi generirani seznami skladb. Naj živi!”

Dom Gourlay, GIGWISE

https://www.gigwise.com/features/3305954/the-12-best-sets-from-ment-festival-2019

“Eklektičen in raznolik kot vedno, nabor predstavljenih žanrov sega od naglitchanega techna do hardcore punka, prek ‘gejša popa’ in avantgardne jazz harmonike; le redki bendi razočarajo.”

Derek Robertson, DROWNED IN SOUND

http://drownedinsound.com/in_depth/4152214-the-futures-bright–dis-does-ment-2019

“Peta edicija festivala je akumulirala množico mednarodnih obiskovalcev, izjemen nabor bendov, ki jim je vredno prisluhniti in z vključevanjem zavidljive količine prostorov, na katere v Ljubljani včasih kar malo pozabimo, dala vtis, da živimo v večjem mestu, kot v resnici je.”

Urška Preis, Jernej Trebežnik, RADIO ŠTUDENT

https://radiostudent.si/glasba/r%C5%A1-recenzija/festival-ment-petek

“Ni potrebno, da obiskuješ festivale od sedmega stoletja, da bi prepoznal, da je MENT nekaj posebnega. To opazimo tako mi kot nastopajoči. Naj živi MENT! Se vidimo naslednje leto.”

Jelena Vojinović, TERAPIJA.NET

http://terapija.net/koncert.asp?ID=28869

“Po petih letih lahko mirno trdim, da gre za netipični showcase festival z dobro kuriranim programom, raznovrstno glasbo, brezhibno organizacijo, rastočo in raznoliko publiko. Festival ima svoj moment ne le v Ljubljani, temveč tudi v mednarodnem okolju in njegove dejavnosti, razprostrte čez celo leto, počasi vnašajo določene novosti in pristope na našo sceno.”

Luka Zagoričnik, ODZVEN

http://www.sigic.si/ment-ljubljana-2019-koncertna-in-konferencna-paberkovanja.html

 

VSTOPNICE MENT 2020: www.ment.si/sl/tickets

Spletna stran: www.ment.si

M E N T Ljubljana. Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic. Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo RS.

Predvaja se…