Razglas

ODPRTI POZIV: Internet Yami-Ichi / internetni črni trg

09. 04. 2021, Aksioma in Kino Šiška

Poziv za sodelovanje na mednarodnem »internet« sejmu – do 22.4.2021

Rok za prijavo: četrtek, 22. 4. 2021 via lara.mejac@dobravaga.si

Več o pozivu

Internet Yami-Ichi (internetni črni trg) je posebna oblika bolšjega trga, na katerem lahko ljudje v realnem prostoru izmenjujejo in kupujejo produkte, ki se na različne načine navezujejo na internetno kulturo. Mednarodni umetniški projekt je leta 2012 zasnoval japonski umetniški kolektiv IDPW z namenom prevpraševanja umetnosti kot blaga znotraj kapitalističnega umetniškega trga ter oblikovanjem prostora, kjer se tovrstne izmenjave in vrednotenja umetnosti lahko bolj prosto dogajajo. Sejem so po celem svetu organizirali na različnih festivalih in prizoriščih, kot so med drugim Tate Modern v Londonu, HeK – Haus der elektronischen Künste Basel, Transmediale v Berlinu in Ars electronica v Linzu.

Internet Yami-Ichi v Ljubljani bo eksperimentiral s svežimi, dinamičnimi formati omenjenega projekta ter tako omogočil povezovanje lokalnih in mednarodnih ustvarjalcev in različnih generacij internetnih uporabnikov. Organiziran bo v sklopu 11. edicije serije konferenc in seminarjev Taktike & praksa, ki jih Aksioma v sodelovanju s Kinom Šiška organizira od leta 2010. Tokratno edicijo kurira italijanska umetnostna zgodovinarka, kuratorka in predavateljica Valentina Tanni, ki se osredotoča na kaleidoskopski in kaotični svet spletne participatorne kulture in internetnih meme-jev v različnih oblikah in deklinacijah.

Organizacija Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti Ljubljana v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška / DobraVaga in Računalniškim muzejem

FACEBOOK dogodek

Predvaja se…