Razglas

KINO ŠIŠKA IN JAVNO PODJETJE LJUBLJANSKA PARKIRIŠČA IN TRŽNICE PODALJŠUJETA POGODBO O PODPORI GALERIJI DOBRAVAGA

05. 12. 2018, Kino Šiška

Po odprtju galerije DobraVaga, ki jo je na dan mladosti 25. maja 2016 ob podpori Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice odprl Kino Šiška, bosta slednja 12. decembra 2018 podpisala petletno pogodbo o podaljšanju sodelovanja.

DobraVaga, razstavni projektni prostor, prodajna galerija in odprti atelje različnih likovnih jezikov, slogov in vsebin, je z odprtjem 25. maja 2016 v slovenski prostor prinesla (pre)potrebno svežino. S podporo mladim generacijam likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev, z mednarodnim povezovanjem ter z novimi, angažiranimi in inovativnimi formati je v skoraj dveh letih in pol postala nepogrešljiv del slovenskega umetniškega prostora. Od odprtja do 30. novembra 2018 se je v DobriVagi odvilo 84 dogodkov v štirih programskih sklopih (Odprti atelje, ZINE VITRINE, Umetnik na mesec, prodajna galerija), zabeleženih je bilo 130.479 obiskovalk in obiskovalcev, skupaj so ljubitelji umetnosti kupili 1.412 umetniških del. V vseh programskih sklopih se je od odprtja predstavilo več kot 150 slovenskih in tujih umetnic ter umetnikov in članic ter članov umetniških kolektivov.

Ob izteku pogodbe o upravljanju prostorov ob mestni ribarnici znotraj osrednje mestne tržnice sta se javni zavod Kino Šiška in Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice na podlagi dobrih rezultatov in uspešnega medsebojnega sodelovanja odločila za podaljšanje pogodbe o upravljanju prostorov za nadaljnjih pet let.

Mateja Duhovnik, direktorica JP LPT: “Galerija DobraVaga je izjemna dopolnitev vsakovrstne ponudbe v Plečnikovih tržnicah. Tudi zato bo Javno podjetje še naprej z donacijsko pogodbo omogočalo njeno delovanje.”

Simon Kardum, direktor Kina Šiška: “DobraVaga je vzorčni primer javno-javnega partnerstva. Za javno umetnost v/na javnih prostorih. Za umetnost. Za javnost. Za ustvarjalnost. Za svobodo duha.”

Lara Plavčak, programska vodja galerije DobraVaga: “Nadaljevanje projekta galerije DobraVaga v prostorih na Plečnikovi tržnici je nedvomno pomemben dosežek in lepa priložnost, da s programom, usmerjenim k mladi vizualni umetnosti, nadaljujemo, ga nadgrajujemo, dosegamo nova občinstva in sodelujemo z novimi generacijami. V nekaj letih se je v okviru razstavno-projektnega prostora realiziralo mnogo idej in stkalo nešteto vezi. Verjamemo, da se jih bo še več. Zato nas posebej veseli tolikšna podpora in razumevanje pomembnosti umetnosti v samem središču mesta.”

Pogodbo bodo predstavniki Kina Šiška in Javnega podjetja LPT podpisali ob robu odprtja ZINE VITRINE razstave Petra Ferlana Path to Success v sredo, 12. decembra, ob 19.00 v prostorih galerije DobraVaga. Vabimo vas k udeležbi.

Dodatne informacije:

Rok Avbar, vodja odnosov z javnostmi Kina Šiška: rok.avbar@kinosiska.si, 030 310 105

Medijsko sporočilo

Predvaja se…