Razglas

IZBOR 7. MEDNARODNEGA ZINE VITRINE POZIVA

23. 12. 2021

Na ZINE VITRINE | 7. mednarodni zin poziv, ki sta ga organizirala Kino Šiška in galerija DobraVaga, je prispelo 22 raznolikih zinov.  

Žirija v sestavi umetnice Lene Lekše, umetnika Mihaela Novaka, nekdanje vodje projektov vizualnih umetnosti v Kinu Šiška Lare Plavčak in kuratork programa ZINE VITRINE Alin Kostiov ter Eme Kobal je po temeljitem pregledu, premisleku in diskusiji za razstavni projekt v Kinu Šiška in koprodukcijo zina v letu 2022 izbrala projekt Sit avtorja Lina Gerkmana. K samostojni razstavi v sklopu programa ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga so v letu 2022 vabljeni avtorji in avtorice zinov:

  • VK (Bruno Butorac)
  • Wum (1st wave), Wum (2nd wave) (Andrej Julher)
  • Rolling heads (Jelena Milohanić)
  • Trbuhozborac (Zoe Miloš)
  • Ayde #3 (Oleg Morovič)

  

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo, da so z nami delili svoje nove, stare in zanimive projekte ter delček lastnega ustvarjanja. Vsi prispeli zini bodo razstavljeni in na voljo za listanje v naši ZINE VITRINE čitalnici v galeriji DobraVaga. Vabljene in vabljeni!

Obrazložitev žirije:

Lin Gerkman, Sit, 2021

Zin Sit v obliki serije fotografij dokumentira skupino vizionarjev šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki so, kot pravi avtor, “iznašli rešitev za skupni problem”. Zelo dobro izkorišča knjižno formo zina in postopoma gradi napetost, saj vse do konca ne vemo, kaj je ta “skupni problem”. Arhivske materiale je avtor uporabil kot izhodišče za ustvarjanje nove duhovite celote, ki je konceptualno in izvedbeno dovršena.

Foto: Aleš Rosa

 

Predvaja se…