Glasba

27. 02. 2020

dvorana Katedrala

predstavitev prvenca

zalagasper

+ Younite

Pop elektro dvojec zalagasper se po odlično sprejetem nastopu na septembrskem Šiška Open pred Kinom Šiška konec februarja vrača s samostojnim koncertom, na katerem bo predstavil težko pričakovani prvenec 4, ki izide 14. februarja. V večer nas bosta uvedla Younite.

Elektro pop dvojec zalagasper, ki ga sestavljata pevka Zala Kralj in multiinstrumentalist Gašper Šantl, sta se širši javnosti prvič predstavila z uspešnico “Valovi”, ki je obveljala za domačo skladbo predlanskega leta – to je potrdil tudi prejem glasbene nagrade zlata piščal. Njegov pretanjen, čuten elektronski pop in njen očarljivo zasanjan glas, ki ga je Mladina primerjala z “ameriško ikono dream popa Hope Sandoval“, sta pač kot narejena drug za drugega. Od izida skladbe “Valovi” sta napisala še uspešnice “Baloni”, “S teboi” in “Sebi”, ki je mlada ustvarjalca popeljala čez peščene plaže Tel Aviva, kjer sta nas zastopala na izboru za pesem Evrovizije 2019.

V Kinu Šiška sta nastopila kot predskupina britanski indie glasbenici Laurel, vmes obiskala Moscow Music Week in Waves Vienna, bila povabljena k nastopu na velikem slavju ob deseti obletnici Kina Šiška na Šiška Open, še pred samostojnim koncertom v Katedrali pa bosta obiskala Eurosonic Noorderslag na Nizozemskem. Njun prvenec bo izšel 14. februarja, premierno pa ga bosta predstavila v veliki dvorani Kina Šiška.

V večer nas bosta popeljala in zapeljala Younite, glasbeni projekt Ize Leskovšek in Jakoba Zlatinška. S skupnim ustvarjanjem sta začela že v osnovni šoli, pred leti pa sta se odločila za resnejšo glasbeno pot. V zadnjem letu sta izdala dve avtorski pesmi, ki ju lahko slišimo tudi v celovečernem filmu “Julija”. Septembra 2019 sta se prijavila na RTV-jev razpis za mlade, neuveljavljene izvajalce, imenovan Ema Freš. Uvrstila sta se v finale izbora in pred nekaj tedni v televizijski oddaji predstavila svojo pesem “The Cure”.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim

Organizacija: Kino Šiška. 

Predvaja se…