Vizualna umetnost

02. 12. 2019 - 07. 12. 2019

Galerija DobraVaga

YUGOSLATKICE

razstava in predstavitev

V začetku oktobra je v Zagrebu potekala mednarodna mladinska izmenjava ACTART, na kateri je sodelovalo 19 mladih umetnic_kov in aktivistk_ov iz Hrvaške, Slovenije in Srbije. V pičlem tednu dni so ustvarile_i vrsto angažiranih umetniških del (pesmi, risbe, stripe, zine, plakate, video, vezenino in plesno točko), ki kritično naslavljajo nacionalizem, objektivizacijo žensk in seksizem, po drugi strani pa s humorjem in vizionarskim zanosom oblikujejo predloge za boljši jutri – zlasti za ženske, trans osebe in spolne manjšine.

Udeleženke iz Slovenije – Nika Cimperšek Bukinac, Lea Culetto, Petra Korent, Veronika Razpotnik in Nurlama Vidrih – bodo na razstavi predstavile izbor del, nastalih na izmenjavi, med njimi zin Lapač, serijo plakatov Yugoslatkice in kratek dokumentarni video o poteku izmenjave, o čemer bodo spregovorile tudi v živo. 

Vstop prost. 

Organizacija: Mesto žensk v sodelovanju s Kinom Šiška, društvom K-zona (Zagreb) in organizacijo OPA-Projekt Femix (Beograd). 

Projekt ACTART sofinancira program Evropske unije Erasmus+. Njegova vsebina odraža izključno stališča avtoric. Nacionalna agencija in Evropska komisija nista odgovorni za kakršnokoli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Predvaja se…