Glasba

04. 08. 2017

dvorana Komuna

WOLVES IN THE THRONE ROOM

+ Uada

Po dolgem času se na odre nasploh, kaj šele v Slovenijo, vračajo prvaki nove dobe black metala, Wolves In The Throne Room.

Brata Weaver sta dobro desetletje nazaj ustanovila bend, ki črpa iz repetitivnih, hipnotičnih in hladnih blackmetalskih viž, a je tudi kolektiv, ki živi v skladu z naravo, jemlje od nje in ji daje nazaj, prenaša njen duh v svojo glasbo in sporočila, ter praktično bend, ki je s svojimi albumi in verjetno skupaj s skupino Agalloch botroval zadnjemu valu black metala, post black metalu.

Čeprav od Wolves In The Throne Room ne pričakujte black shoegazea v stilu Alcest ali speed-metal-hiking-punka v stilu Darkthrone, kaj šele eksperimenta v stilu Enslaved, lahko pričakujete bend, ki je vztrajno, a tiho premaknil meje žanra daleč v širino. Njihovi nastopi so prava spiritualna izkušnja, minimalni v osvetljenosti prostora, a maksimalni v čutenju zvoka in duha, odlično pa tudi prenašajo tisto dušo, ki jo oblikujejo albumi, kot so Diadem of 12 Stars, Celestial Lineage ter kultna Two Hunters in Black Cascade.

Njihova vrnitev v Kino Šiška bo dogodek, ki bo spremenil vaše življenje v vseh pogledih.

Vstopnice na voljo tudi prek On-Parole.

Organizacija: KUD Veseli dihurčki.

 

Predvaja se…