Vizualna umetnost

06. 10. - 05. 11.

Galerija DobraVaga

UMETNICA NA MESEC X TINTA | Dora Kaštrun: Žabci


razstava

vstop prost

Žabci je razstava kratkih komičnih stripov Dore Kaštrun, katerih glavna junaka sta dva žabarja. Pardon, žabca. Iz svojega mresta sta izplavala letos spomladi pri založbi VigeVageKnjige. S svojo žabjo logiko se spopadata s svetom skozi besedne igre in modrovanja. Počneta vse, kar počnejo ljudje, pardon, žabe. Gresta na dopust, nabirata gobe in poležavata pred televizijo. V njuni bližini živi tudi večno razočarani pingvin Marko, ki se občasno sprašuje, če je smiselno čakati na smrt. K sreči ima ob sebi žabca, ki ga uspeta zamotiti s svojo igrivostjo.

Dora Kaštrun (1994) zaključuje magistrski študij ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Riše že celo življenje – za zabavo in zares. Zanimajo jo knjižna ilustracija, strip in animirani film. Imela je dve samostojni razstavi in več skupinskih. Lani je prejela nagrado Goethe inštituta za vizualno opremo Pesmi za Ljubljano umetnice Marinelle Senatore, v prostorih DobreVage pa je v sklopu Festivala Tresk prejela posebno omembo v kategoriji Najboljša podoba albuma. Njena diplomska animacija z naslovom Ribja juha je bila predvajana na festivalu Animateka.

Organizacija: Kino Šiška / DobraVaga.

Vstop prost
6. 10. – 5. 11. 2021 @ DobraVaga

Več o festivalu Tinta

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Predvaja se…