Glasba

13. 07. 2021

Kavarna Kino Šiška

poletje v Šiški 2021

Umbra

brezplačen koncertni cikel

Beograjčanka Umbra svoj onostranski vokal prepleta z večplastno elektroniko, ki se vrtinči nekje med melodiko in nojzom.

Na trenutke nenavaden, zobat synthpop lahko hitro zaide v pesniške monologe ali obupane žalostinke, vedno pa črpa iz avtoričine pestre glasbene preteklosti, ki zajema klasično glasbo, zborovsko petje, glasbo za gledališke predstave, vokalne delavnice, nojz poezijo in še kaj. Njeno delo so pohvalili referenčni mediji, kot sta The Wire in The Quietus, leta 2018 pa je bila izbrana tudi med izvajalce platforme SHAPE.

https://babavanga.bandcamp.com/track/bone-madamme

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov za poletno druženje in zbliževanje. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo ob upoštevanju veljavnih javnozdravstvenih zapovedi v glasbi uživali pod streho naše Komune. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Predvaja se…