Glasba

14. 04. 2020

dvorana Katedrala

TURILLI / LIONE RHAPSODY – ODPOVEDANO

+ Cellar Darling + Canterra

Za kralja, za deželo, za goreeeee!

Res gre za slab prevod kultnega refrena pesmi “Emerald Sword” s še bolj kultne plate Symphony of Enchanted Lands, ampak je dovolj, da vam pritegne pozornost. Kajti pravkar boste prebrali novico vseh novic – v Slovenijo prvič in končno prihajajo Rhapsody! Turilli Lione Rhapsody oziroma ”ta pravi Rhapsody”, italijanska power metal zasedba, ki je v svet ponesla italijanske mullet čupice, cheesy tekste. Zasedba, ki črpa iz Tolkiena, Jordana in drugih fantasy avtorjev, ki nas je spomnila, zakaj je Warcraft II – Tides of Darkness ”the shit” in obenem dokazala, kako odlično se znata združiti power metal in klasična glasba.

Vodita jo kitarist/kompozitor/mastermind/capo di banda Luca Turilli ter vokalist Fabio Lione. OK, priznamo, da je v originalni postavi nujen del bil še klaviaturist Alex Staropoli, ampak vsega ne morete imeti. Imeli pa boste novo inkarnacijo ta pravih, legendarnih Rhapsody, ki vas bo ponesla v pozna devetdeseta in zgodnja leta prvega desetletja 21. stoletja s hiti  albumov Legendary Tales, že omenjenega Symphony, Dawn of Victory ter Rain of a Thousand Flames, plus še kakšne druge komade iz časov, ko so bili še Rhapsody of Fire ter s trenutnega albuma, Zero Gravity (Rebirth and Evolution). To bo zakon! Če vas to ne požene spet igrat Heroes of Might and Magic III, potem vas ne bo nič. Seveda nista samo Turilli in Lione del fenomenalne bendovske postave – na bobnih je Alex Holzwarth, ki je igral v Blind Guardian, kitarist Dominique Leurquin ter basist Patrice Guers.

Koncert, ki se bo zgodil 14. 4. 2020 v Kino Šiška pa bo še toliko bolj zanimiv, saj ga bo odprla zasedba Cellar Darling, ki jo tvorijo bivši člani vsem znanih folk metalcev Eluveitie.

Kot prva predskupina pa se bodo predstavili nemški Canterra.

Tega ne smete zamuditi!

Vstopnice v prodaji prek prodajne mreže MojeKarte.si in On-Parole od petka, 22. 11. od 12:00 dalje.

Organizacija: Dirty Skunks.

Predvaja se…