Glasba

09. 03. 2017 - 10. 03. 2017

več prizorišč

FESTIVAL TRESK #8

obračun glasbe in založništva

TRESK je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike, distributerje in ustvarjalce. Na tradicionalnem sejmišču, z vizualnimi natečaji, delavnicami in koncerti tematizira slovensko alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

NATEČAJI

Slika že dolgo spremlja zvok, zato Radio Študent vnovič razpisuje natečaje v okviru festivala TRESK #8. Tudi tokrat bomo izbirali najboljšo podobo albuma, glasbenega dogodka in koncertno fotografijo. Z letošnjim letom je uvedena tudi možnost prijave izključno spletnih podob albumov in/ali glasbenih dogodkov! Več na povezavi.

 

DELAVNICE

Tokrat bosta za vse znanja željne na voljo dve zvočni delavnici. Na prvi boste lahko pod mentorstvom Maje Matić iz posnetkov, nastalih na licu mesta, skomponirali krajšo skladbo in se tako poučili o skrivnostih tako imenovane konkretne glasbe. Na drugi delavnici pod vodstvom Lia Novellija in Jureta Podgorška pa se boste lahko po tekstovni niti spustili v svet hekanja in zlaganja zvokov v Linuxovem terminalu. Več sledi na povezavi.

 

SEJMIŠČE

TRESKovo sejmišče je posebna letna priložnost, ko najrazličnejši glasbeni založniki – tako neodvisne založbe kot večji distributerji – na enem mestu predstavljajo svoje nedavne pa tudi starejše izdaje. Več sledi na povezavi.

 

GLASBENI PROGRAM

KINO ŠIŠKA, 9. 3.

Jani Kovačič in Ana Pupedan

Pivški mitični godci Ana Pupedan združujejo moči s hiperaktivnim pesnikom Janijem Kovačičem v folklorni rockerski zasedbi, ki vneto spaja trmasto besnečo dušo in plemenito koncertno telo.

Carnaval

Teža puščavskega rocka, grungerska spevnost, bluzovska odstopanja in funk ritmika iz prepišne zaloške Barake. Kot zastavonošam stoner glasbe pri nas jim na letošnjem Tresku pripada pokrivanje težkokategornega kitarskega podna.

Nesesari Kakalulu

Pregovorno razpaljotko mlade 9-glave primorske formacije, ki pod vodstvom Felovega duha ustvarja na presečiščih afrobeata, highlifa in funka, bodo ob izidu debija na potenco spravile gostujoče glasilke 9-članskega ženskega zbora, s katerim se bo bend premierno prestavil na Tresku.

SMRT BOGA IN OTROK

Provokativni ljubljanski mojstri ceremonije predstavljajo urbano vzporednico slogu kamniških Matter in prebijajo četrto steno s svojo (ne)resnostjo in rimoklepaštvom, ki njihove nastope povzdigujeta v glamurozen razvrat.

PRITLIČJE, 10. 3.

СОЧИ ’91

Ljubljanski anonimnež se pripravlja na skok iz internetne tančice, kjer za zdaj razkriva rezultate svojih eksperimentov s tako imenovanimi internetnimi žanri. Ti med drugim vključujejo tudi komične predelave slovenskih popularnih pesmi.

pavleisdead

Zagrebško utelešenje anarhookultističnega apatrida se suka na objestnem robu med obskurnim trapom, radikalno politiko, nojzem in globoko zgodovino alkimističnih zaklinjanj.

Blaž Pavlica

Tonski tehnik Radia Študent in sovoditelj nove mesečne oddaje Partijska linija, za DJ-mešalko Blaženmedženami, v prostem času pa producent levopolnih izpeljav sodobnih techno in basovskih godb, se bo v Pritličju premierno predstavil z živim avdiovizualnim setom.

Noč

Kranjski odmaknjenec Noč iz raznolikih virov nabira spoznanja, ki jih nato osredotočeno posreduje tam, kjer se lahko v miru spojijo kantavtorska svoboda, žlahtni blackmetalski obup in zvedavost sodobne elektronike.

Več info na: www.tresk.si.

Organizacija: Radio Študent v koprodukciji s Kinom Šiška in Pritličjem.

Predvaja se…