Glasba

24. 10. 2020

dvorana Katedrala

TORUL

hibridni koncert

Ob praznovanju desetletnice delovanja bo domača synthpop/indie zasedba z dolgoletnim mednarodnim stažem Torul na hibridnem dogodku v Kinu Šiška igrala material v sklopu dvojnega albuma izbranih “best-of” del Teniversia, dodala redkosti iz prejšnjih obdobij in morda predstavila tudi kakšno čisto svežo reč. Pridružite se jim na jubilejnem praznovanju v neposrednem spletnem prenosu!

Vsi, ki ste kupili vstopnice za obisk dogodka v Kinu Šiška, ste upravičeni do vračila kupnine (navodila).

Iz solo začetkov Torulssona pred več kot 15 leti je synthpop zasedba Torul sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljen pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je zasedba med drugim zamenjala pevca in obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

Maja lani so v Kinu Šiška predstavili svoj odmevni novi album Hikikomori, ki je prevetril bendov zvok, letos pa so deset let delovanja obeležili z dvojnim albumom izbranih “best-of” del, v celoti predelanih oziroma na novo posnetih. V kombinaciji z dvema novima singloma je izdaja učvrstila njihovo prepoznavnost tudi na mednarodnem prizorišču in postavila temelje za evropsko turnejo s številnimi datumi. Načrte jim je seveda prekrižala pandemija, a tak jubilej je seveda potrebno spodobno obeležiti.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov je število mest v naši dvorani omejeno, a brez skrbi – dogodek bo potekal v hibridni formi. Tisti, ki vam ne bo uspelo priti do vstopnice ali boste želeli svoje priljubljene izvajalce podpreti iz udobja domačega brloga, boste nastop lahko spremljali v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah. Se vidimo na špilu!

Vstopnice za neposredni prenos v živo preko aplikacije DICE.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…