Glasba

20. 03. / ned / 20:00

dvorana Katedrala

THE MISSION

+ Isolated Youth

Predprodaja 22 €

Na dan 25 €

s popustom 17.6 €

Koncert The Mission je prestavljen na 20. marec 2022. Vse že kupljene vstopnice seveda veljajo tudi za prestavljene dogodke, ki že imajo nadomestne datume. Veseli bomo, če boste vstopnico obdržali tudi za nadomestni termin in s tem podprli kulturno dogajanje v Sloveniji.

Prilagamo tudi sporočilo od zasedbe:

“As cabin fever is kicking in for most of us by now – there are only so many Netflix shows one can take – I can only surmise that by this time next year everyone will be absolutely desperate to get out of the house and congregate in a big room with a bunch of like-minded souls to watch and hear a bunch of blokes nearing retirement age making a right old noisy din. In other words coming to see The Mission play the songs you know and (mostly) love and having a right ol’ knees-up and singalong. “You are a tower of strength” to me will hold extra potency. I dunno about you but I can’t wait.” Wayne Hussey

VRAČILO KUPNINE ZA ODPOVEDANE IN PRESTAVLJENE DOGODKE

Legendarna britanska gothic rock zasedba The Mission, ki sta jo leta 1986 ustanovila nekdanja člana The Sisters of Mercy, se po več desetletjih vrača v Slovenijo! Bend, ki ob vsakem povratku na sceno upraviči sloves vitalnega, nepredvidljivega in vedno odličnega benda, pravi, da se v času globalnih delitev na turnejo podaja z namenom združevanja skozi glasbo, obljublja pa celovit pregled svoje obsežne diskografije.

The Mission sta leta 1986 ustanovila nekdanja člana The Sisters of Mercy, pevec Wayne Hussey in basist Craig Adams, ki sta bend kmalu okrepila še z bobnarjem Mickom Brownom in kitaristom Simonom Hinklerjem (Pulp). Zasedba je še istega leta krenila na turnejo z The Cult, osvojila britanske lestvice z dvema singloma in podpisala pogodbo z založbo Phonogram. V sledečih letih so padali novi hiti in uspešni albumi – teh je zasedba do danes po svetu prodala že več kot 4 milijonov –, bend pa je z neprestanim koncertiranjem utrdil sloves enega najboljših in najbolj vznemirljivih bendov v živo, vključno s šokantnimi anekdotami in fanatičnimi oboževalci. Med drugim so razprodali sedem zaporednih nastopov v Londonu, dvakrat kot glavni nastopajoči osvojili sloviti festival Reading in nastopili z U2, The Cure ter Robertom Plantom, leta 1988 pa so nastopili tudi v Dvorani Tivoli.

Tekom preteklih treh desetletij se je bend večkrat umaknil na premor, prišlo je do sprememb v postavi in solo izletov Husseyja, a ob vsakem povratku so prepričali in navdušili tako fene kot kritike – ne le s še vedno izvrstnimi nastopi, temveč tudi z novim materialom, ki vsebuje nekaj najboljših bendovih izdaj nasploh. Zadnji, Another Fall From Grace iz 2016, na katerem med drugim gostujejo Martin Gore (Depeche Mode), Gary Numan in Ville Vallo (HIM), je tako npr. požel vsesplošno odobravanje in se zopet povzpel na britanske lestvice. Po novem premoru, tekom katerega se je Hussey posvetil tudi avtobiografiji, se izvirna postava benda z novim bobnarjem Mikeom Kellyjem spomladi 2022 končno znova podaja na evropsko turnejo, ki jo bo marca 2022 vodila tudi v naše kraje.

Kot predskupina slovitim The Mission bodo nastopili švedski post-punkerji Isolated Youth, ki so v preteklosti že ogrevali občinstva pred Lebanon Hanover, She Past Away, Iceage, The KVB.

Koncert Isolated Youth je podprt s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška v koprodukciji s ŠKUC Ropot.

Predvaja se…