Glasba

08. 10. 2021

dvorana Katedrala

SVEMIRKO I RAZPRODANO

+ posebni gost Peki Pele

Ena najbolj zaželenih in poželjivih koncertnih senzacij v naši regiji, markantni hrvaški pop trendseterji Svemirko, se z novim albumom vračajo v Šiško, da se skupaj dostojno poslovimo od poletja.

Ko se je pred približno štirimi leti Svemirko pod vodstvom glavne ustvarjalne sile benda Marka Vukovića sproščeno prizibal na sceno, verjetno še sam ni mislil, kako hiter vzpon ga čaka. Tri albume in zavidljivo število polnih dvoran pozneje ni več nobenega dvoma: Svemirko je ena najbolj priljubljenih zasedb v regiji. Križanje nostalgije in zvedavega pogleda v prihodnost, preplet znanih glasbenih prvin, zvrsti in filozofij, podan na povsem samosvoj način, preseganje meja z občutkom domačega – kakorkoli vzamete, Svemirko zna zadovoljiti še tako prefinjene poslušalce.

Zasedba z novembra 2020 izdano tretjo ploščo Skalamerija zaključuje albumsko trilogijo, ki jo sestavljata še prvenec Vanilija in njegov naslednik Tunguzija. Morda nekoliko drugačna od predhodnikov, plošča predstavlja Vukovićevo najbolj samosvoje avtorsko delo in se zazira v “džuskanje v prihodnosti”, kot so zapisali na Sound Report. Glede na “džuskanje” v preteklosti, ki nam ga je ob izdaji Tunguzije v Šiški pripravil Svemirko, je prihodnost vsekakor svetla.

Kot posebni gost se bo Svemirku v Šiški pridružil njegov založbeni kolega Peki Pele, ki plesni pop združuje s punk estetiko in spalnično produkcijo. Žanrski razkorak preči prav z glasbo, saj je ne glede na osebne preference na njegove skladbe nemogoče stati prekrižanih rok. Njegov EP prvenec Deguté, ki ga je zmasteriziral prav Marko Vuković, odraža optimističen, radosten pogled na svet, preprosto mantro slavljenja majhnih zadev v življenju, kot so preplesane noči in celodnevna kofetkanja.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 18.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…