Glasba

14. 05. 2020

dvorana Katedrala

Štream x Druga Godba: Jimmy Barka Experience

interaktivni spletni prenos koncerta

Od turške psihedelike do jugoslovanskega jazza!

*ZOOM: Na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) morate najprej naložiti Zoom aplikacijo. Za vstop na Štream je potrebna tudi registracija. Registrirate se na zgornji povezavi (lahko se vpišete pod izmišljenim imenom), nato se spodaj pojavi napis “Please click this URL to join.” Desno od napisa kliknite na navedeno povezavo in dobili boste dostop do Zoom štreama.

YOUTUBE LIVE

Tune in v četrtek, 14. maja ob 21.00 preko platform Zoom*Facebook in YouTube.

*Vsak koncert bo imel posebno ID številko, ki jo bomo objavili na spletni strani in na družbenih medijih. Za ogled koncerta “iz prve vrste” boste morali na svojo napravo (računalnik, tablico, telefon) naložiti Zoom aplikacijo. Za ogled koncerta se lahko prijavite tudi pod izmišljenim imenom, prav tako ni potrebno prižgati videa.

Posnetki koncertov in dogajanja bodo kasneje javno objavljeni tudi na YouTube kanalu Kina Šiška.

Trio Jimmy Barka Experience na gramofonih in bobnih sestavlja mozaik zvokov ter semplov z različnih koncev in krajev – od turške psihedelike do jugoslovanskega jazza, od istrskega folka do ameriškega gospela, JBE obvlada vse po spisku.

Druga godba je eden najpomembnejših (glasbenih) festivalov osrednje Evrope. S svojim konceptom, novimi pristopi in (ponovnim) odkrivanjem manj znanih glasbenih vsebin je edinstven v našem kulturnem prostoru. Že več kot tri desetletja seznanja in navdušuje z živo umetniško ustvarjalnostjo, predstavljanjem novih glasbenih žanrov, z bogatim naborom etno glasbe in njenih re-interpretacij ter s fuzijo etno in moderne glasbe z vsega sveta. Druga godba je letos vstopila v 36. leto delovanja.

Glasbeniki bodo za nastop honorirani, med prenosom pa bo publiki omogočeno tudi izkazovanje konkretne podpore ustvarjalcem in koncertnim promotorjem s strani publike preko sistema neposrednih donacij.

https://rx-tx.org/album/three-piece-puzzle

ŠTREAM
 [š́trím] -a m – interaktivni spletni prenosi koncertov z velikega odra Kina Šiška vsak torek in petek ob devetih zvečer.

Organizira Kino Šiška v sodelovanju z Drugo godbo. 

Predvaja se…