Glasba

19. 04. / tor / 20:00

dvorana Katedrala

Still Corners

koncert

Predprodaja 18 €

Na dan 20 €

s popustom 14.40 €

Eden od koncertnih vrhuncev leta 2019, Still Corners, se s svojim puščavskim noir zvokom in povsem novo ploščo vrača v Šiško! Ameriški synth pop dvojec je ob takratnem obisku Šiške našo veliko dvorano brez težav napolnil do zadnjega kotička, zato svetujemo, da ne odlašate z nakupom vstopnice – še zlasti ne po koncertni suši preteklega leta.

Ameriški dvojec Still Corners se s svojo peto ploščo, januarja 2021 izdano The Last Exit, podaja na hipnotično potovanje po pustinjah ameriškega zahoda, polno propadajočih naselbin, skrivnostnih oblik na obzorju in neskončnih ravnin. Med enajstimi novimi skladbami prednjači naslovni singel, s katerim bend zaključuje svojo “cestno trilogijo”, na preteklih izdajah zastopano s hitoma “The Trip” in “The Message”, časom primerno pa na novi plošči seveda najdemo tudi glasbeni odziv na karantenske čase.

Nastanku Still Corners je botrovalo naključno srečanje Grega Hughesa in Tesse Murray na železniški postaji v Londonu leta 2009, že s prvimi nemudoma razgrabljenimi singli pa sta pritegnila pozornost znamenite založbe Sub Pop. Sicer uspešnemu prvencu Creatures of an Hour je sledila plošča Strange Pleasures, na kateri je dvojec učvrstil svoj spoj Vangelisovega avanturizma, Morriconejeve cinematičnosti in glamuroznega synth popa osemdesetih let prejšnjega stoletja. Prelomni album je vseboval tudi uspešnici “The Trip” in “Fireflies”, najboljši novi komad po izboru Pitchforka. Sledila je plošča Dead Blue, po mnenju The Line of Best Fit najboljša dream pop plošča leta 2016, nato pa Slow Air leta 2018. Pod vplivom selitve v Teksas je par svoj zvok prežel z migetajočo vročino ameriškega zahoda, puščavski noir pa je svoj pečat pustil tudi na novi plošči. Still Corners nas bosta z njo spet očarala oktobra.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…