Glasba

08. 11. 2019

dvorana Komuna

ŠPIL LIGA

drugi špil sezone 2019/2020

Po oktobrski uverturi v novo, sedmo sezono Špil lige, se vračamo še udarnejši in še glasnejši. Na drugem tekmovalnem večeru bodo nastopili Before Time, JAJA BOJZ in Le Fam.

O dveh zmagovalcih večera odločajo glasovi strokovne komisije in obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil. Po končanem nastopu vseh skupin se začne SMS glasovanje, ki traja 10 minut, medtem pa komisija razglasi tekmovalce od prvega do tretjega mesta. V primeru, da je prvo mesto po izboru komisije in občinstva enako, tekmovanje nadaljuje skupina, ki jo je strokovna komisija uvrstila na drugo mesto.

JAJA BOJZ so mlad, punk band, ki je nastal leta 2016. V letih ustvarjanja so že kar nekaj koncertirali, tudi na našem odru, hkrati pa dosegali zavidljive rezultate na tekmovanjih mladih glasbenih skupin – na natečaju Droogstock 2017 so pobrali kar pet nagrad, zmagali na natečaju Glas mladih ter si tako priborili koncert na glavnem odru Castle festivala. Ko stopijo na oder poskrbijo, da si jih vsi zapomnijo, bodisi po sporočilnosti njihovih avtorskih komadov ali energiji, ki jo izžarevajo.

Le Fam o petčlanska rock skupina iz obale. V takšni zasedbi delujejo eno leto, a so glasbene izkušnje pridobivali že v prejšnjih glasbenih skupinah – narekovalca ritma se gotovo spomnite iz finalistov tretje sezone, Teenagers. Varirajo med priredbami in dovršenim avtorskim materialom, ki izžareva (glasbeno) odraslost skupine.

Before Time je kamniška zasedba, ki jo stežka umestimo v točno določen žanr. Lahko bi jih opisali kot nekakšno mešanico funka in rocka, s pridihom psihadelije. Različnost petih posameznikov se kaže v inštrumentalni podlagi, ki predstavlja stičišče raznovrstnih umetnosti in pogledov na svet. Kljub temu, da se zavzemajo za slovenska besedila, je večina njihovih v angleščini. Ustvarjajo, kar začutijo, zato nam na odru obljubljajo povsem pristne in iskrene ”predčasnike”.

Strokovno komisijo, ki ligaše spremlja od začetka, sestavljajo: Dominika Maša Kozar, Pavel Lipovšek in Andi Koglot.

Več na www.spilliga.si.

Spremljaj v živo 2. špil sezone 2019/2020 ŠPIL LIGE:

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…