Glasba

25. 04. 2014

SONICA SERIES X: Raster-noton Night: Senking (DE), Aoki Takamasa (JP)

MoTA- Muzej tranzitornih umetnosti in CUK Kino Šiška predstavljata: SONICA SERIES X: SENKING (Raster-noton) AOKI TAKAMASA (Raster-noton) Dve prihajajoči figuri elektronske glasbe s kultne založbe Raster-noton, nas peljeta v plesne ritme in temačno pulzirajoče sfere. http://www.raster-noton.net/ Založba Raster-noton že od samega nastanka ni zgolj založba, temveč platforma, ki skozi medij zvoka združuje raznolike umetnike, ki

MoTA- Muzej tranzitornih umetnosti in CUK Kino Šiška predstavljata: SONICA SERIES X:

SENKING (Raster-noton)

AOKI TAKAMASA (Raster-noton)

Dve prihajajoči figuri elektronske glasbe s kultne založbe Raster-noton, nas peljeta v plesne ritme in temačno pulzirajoče sfere.

http://www.raster-noton.net/

Založba Raster-noton že od samega nastanka ni zgolj založba, temveč platforma, ki skozi medij zvoka združuje raznolike umetnike, ki delujejo izvorno v polju glasbe, a tudi v polju sodobne umetnosti. Zato se njihovo geslo glasi ‘arhiv za ton in ne-ton’.  Raster-noton je torej mreža, ki mreži polja popularne kulture in umetnosti, oziroma popa,  umetnosti in znanosti. Predstavlja eno vodilnih založb za sodobno elektronsko glasbo v svetu, s prepoznavno estetiko, ki ne sega zgolj na področje glasbe, temveč na področje audiovizualnih koncertov in performensov in na področje zvočnih instalacij, arhitekture, krajinske umetnosti, publikacij in oblikovanja. Na njej izdajajo AtomTM, Alva Noto, Byetone, Ryoji Ikeda, Emptyset in drugi.Tokrat ekskluzivno predstavljamo dve sveži imeni založbe:

SENKING (DE)

Senking je dolgoletni projekt nemškega DJ-a, ustvarjalca elektronske glasbe in audiovizualnih koncertov Jena Massla, s katerim je začel že l. 1995. Massel izhaja iz Kölna, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo elektronske glasbe, ki se v njegovem ustvarjanju zrcali predvsem v njegovi kreativni rabi zvokov analognega sintetizatorja zvoka, ki jih nato vpenja v sodobna sozvočja elektronske glasbe, ki se napajajo v tradicijah techno glasbe, minimalizma, glitcha, duba in dubstepa ter filmske glasbe. Njegova zadnja plošča ‘Capsize Recovery’, ki že žanje odlične kritike, nas pelje v temačen univerzum  donečega basa in upočasnjenih bobnov, nad katerimi lebdi mračna atmosfera, zavita v plesnost.

http://www.raster-noton.net/main.php?action=artists&dat=18

Video:

 

AOKI TAKAMASA (JP)

Aoki Takamasa je japonski producent elektronske glasbe iz Osake, ki se nahaja na ekskluzivni evropski turneji. Serija njegovih plošč ‘Rhythm Variations’ se lucidno poigrava z ritmičnimi variacijami, jih lomi, premešča ter senči s teksturami, hkrati pa v svojem jedru ostaja plesna in groovey, celo funky.  Aoki je nastopal na festivalih CTM Berlin, Elektra Montreal in drugje, kot producent pa je med drugimi sodeloval z Ryuchijem Sakamotojem in Yoshihirojem Hannom.

http://www.aokitakamasa.com/

http://www.motamuseum.com/

 

Predvaja se…