Glasba

04. 02. 2021

Kino Šiška

Širom

spletni prenos koncerta

Konec 2020 je ena mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih zasedb Širom dočakala novo vinilko – a ne novega materiala. Italijanska založba Torto Editions se je namreč odločila ponovno izdati bendov prvenec I. Na svojem prvem letošnjem koncertu se bodo Širom zato podali na potovanje k svojim začetkom, prav za to priložnost obudili nekaj materiala z “enice” in mu dodali nekaj poznejših kompozicij. Vabljeni na skupen sprehod v preteklost za skok v prihodnost!

Neumorni raziskovalci imaginarnih glasbenih svetov Širom (Ana Kravanja, Samo Kutin in Iztok Koren) danes veljajo za eno najbolj priznanih slovenskih zasedb v mednarodnem glasbenem prostoru. Njihova edinstvena paleta tradicionalnih glasbil, mističnega minimalizma in sodobne rockovske meditacije je samo v zaključku lanskega leta zazvenela na virtualni ediciji znamenitega festivala WOMEX ter na seattelskem radiu KEXP.

A trio je nase opozoril že z leta 2016 izdanim prvencem I. Zgoraj omenjeni radio je skladbo “Trilogija” s plošče že takrat razglasil za skladbo dneva, album pa je pritegnil tudi ugledno založbo Glitterbeat oz. njeno podzaložbo tak:til, pri kateri Širom domujejo še zdaj. Nič čudnega, da se je italijanska založba Torto Editions odločila za ponovno izdajo albuma, tokrat na vinilu in s še neizdanima skladbama iz istega snemalnega obdobja. Širom se bodo v naslednjih mesecih znova prepustili raziskovalnemu nemiru in ustvarjanju novega materiala, ki bo luč sveta ugledal na povsem novem albumu. Še pred tem pa bodo v našem spletnem prenosu skočili v preteklost k materialu, ki ga že lep čas niso igrali v živo.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajočo še bolj podprli.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…