Glasba

26. 02. / sob / 20:00

dvorana Katedrala

Moonlee Records predstavlja promocijski koncert:

REPETITOR (Srbija)

+ PROTO TIP (Srbija)

Early bird 12 €

Predprodaja 15 €

Na dan 18 €

Dobro leto po izidu srditega četrtega albuma pri domači založbi Moonlee Records bo oder šišenske Katedrale z novim materialom premierno prerešetala beograjska glasbena velesila Repetitor!


Dogodek je prestavljen na 26. 2. 2022. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, možno je tudi vračilo kupnine. Rok za vračilo je najkasneje do 20.12.2021 na prodajnem mestu, kjer so bile kupljene. Spletni kupci vstopnic pošljite zahtevek za vračilo na info@mojekarte.si

Težko verjamemo, da sta od odmevne tridnevne ljubljanske turneje enega najbolj čislanih in zaželenih kitarskih bendov na Balkanu minili že več kot dve leti in pol ter da je od njihove zadnje razpaljotke v Kinu Šiška že pol desetletja. Repetitor so medtem odrasli in dozoreli, prišla je epidemija in nove življenjske situacije, a njihov strasten, gromoglasen garažni izraz je pri tem ostal neomajen, enako silovit in neizprosen kot na njihovem ljubljanskem debiju davnega leta 2009.

Njihov četrti album Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji (Moonlee Records, 2020), ki je bil ob izidu lanskega novembra deležen presežnih recenzij tako na domačem parketu kot med tujimi poznavalci, je utrdil njihovo pozicijo ene najbolj konsistentnih, navdahnjenih in neuklonljivih formacij modernega post-jugorocka zadnjih 30 let. “Moj bog, so dobri,” se je za britanski The Quietus pridušal Richard Foster. “Preprostost, obrana do kosti, preprosto dela,” pa je za Mladino ugotavljal Borka.

Repetitor ostajajo sinonim za umazan balkanski seksapil, nekontrolirano odrsko besnenje in telo parajoče zvočne šuse, ki delujejo kot poživljajoča brca v rit. So popkulturno tkivo naše postjugoslovanske realnosti, ki povezuje generacije jugorocka in aktualne balkanske kitarske kreativnosti, ter predvsem zvočna velesila, ki premika množice od Kitajske in Rusije do Zahodne Evrope. Hkrati so v zadnji dekadi s svojim vzorom spodbudili razvoj nove srbske kitarske scene in četico mlajših posnemovalcev.

Za predhodno razgretost ozračja bodo tako poskrbeli predstavniki novega vala beograjskih kitarskih bendov Proto Tip. Zasedba, ki se bo slovenski publiki prvič predstavila na željo samih Repetitor, zažiga s svojo zasvojljivo zvočno tvarino, ki jo sestavljajo prvine hrupnega rocka, post-punkovska srboritost in shoegazovska zasanjana melanholičnost, vse skupaj pa preveva pregovorni beograjski šarm in pišmeuhovstvo. Zasedba je poleti predstavila video za singel “Kako ovde“, s katerim je napovedala izid debitantskega albuma.

Vabljeni na prvo pravo (skoraj) post-koronsko rock liturgijo, kjer boste prejeli zakramente katarzičnega kolektivnega petja, skakanja, švica in distorziranega zvočnega zidu.

Vstopnice že v prodaji na mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Organizacija: Moonlee Records
Izvedbo koncerta je finančno podprla Mestna občina Ljubljana.

Predvaja se…