Predavanje

14. 12. 2021

dvorana Komuna

Razlita Tinta | 2000 AD na slovenski grudi

predavanje

Razlita Tinta je serija predavanj in pogovorov o stripu s poznavalci in ljubitelji te umetnostne zvrsti, s katerimi v Kinu Šiška bogatimo stripovsko dogajanje v pričakovanju nove edicije festivala stripa Tinta, ki se bo odvila oktobra 2022.

V super modernem letu 2022 entiteta imenovana 2000 AD beleži že 45 let bogokletnega tuzemeljskega obstoja. Pod njenim okriljem so nastali in še vedno nastajajo mnogi občasno cenzurirani stripovski seriali, kot so Judge Dredd, Slaine, Nemesis The Warlock, Rogue Trooper, ABC Warriors in drugi, ki so jih zrisali ali spisali John Wagner, Pat Mills, Alan Grant, Carlos Ezquerra, Simon Bisley, Henry Flint, Brian Bolland, Cam Kennedy in kopica drugih žrtev mazaških nečednosti. Kako močan pečat v pogrošni znanstveno-fantastični literaturi pušča 2000 AD že vsa ta leta tudi na slovenski grudi in širše, vam bo skozi osebno, popolnoma pristransko pričevanje predstavil njegov še vedno živeči konzument in sodobnik. Spoznajte bralno kulturo Slovencev, ki večinoma posegajo po tuji šund literaturi, in ne odlagajte otrok pred televizorjem, saj se bodo razvili v slabe televizijske gledalce. Ne potiskajte jim v roke pogrošne literature in ne dovolite, da se jim bo vsiljevala sama, kajti njihov duh se bo izcimil v bogvekakšnega.

Tomaž Gorkič je luč sveta ugledal le nekaj let pred spočetjem 2000 AD in svoje življenje bolj ali manj podredil nastanku raznovrstnega treša in šunda, ki se je skozi leta pod zloveščim okriljem 666 Productions med drugim manifestiral še v obskurnem fanzinu Skirocore, antiglasbeni zasedbi Deca Debilane in nekorektnih igranih filmih, med katerimi sta morda največ ogorčenja zainteresirane javnosti požela celovečerna filma Idila in Prekletstvo Valburge.

Organizacija: Kino Šiška.

Vstop prost.

Razlita Tinta je serija predavanj in pogovorov o stripu s poznavalci in ljubitelji te umetnostne zvrsti, s katerimi v Kinu Šiška bogatimo stripovsko dogajanje v pričakovanju nove edicije festivala stripa Tinta, ki se bo odvila oktobra 2022.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Predvaja se…