Predavanje

22. 11. 2021

dvorana Komuna

Razlita Tinta | Kontrabantarji


pogovor

Novembra bodo slovensko stripovsko sceno obogatili Kontrabantarji, strip, ki poetične elemente združuje z elementi vesterna. Zgodba je postavljena v Poljansko dolino v čas rapalske meje, ko je v teh krajih cvetelo tihotapstvo. Zaradi vsesplošne krize v 30. letih 20. stoletja, velikih dolgov ali grunta, ki ga je zaigral pri kartah, se je marsikdo od tamkajšnjih prebivalcev odločil za to tvegano početje oziroma je bil vanj na nek način celo prisiljen. Strip tako temelji na resničnih dogodkih, v njem pa ne manjka tragičnih, a poetičnih usod, napetih nočnih prizorov ter akcije.

O stripu in švercanju se bodo pogovarjali: stripar in glasbenik Martin Ramoveš, ki je razburljivo zgodbo prelil v črno-beli svet stripa, Janez Ramoveš, pesnik in soavtor scenarija, ter Peter Kisin, pisec spremnega besedila. Pogovor bo moderirala Pia Nikolič.

Vstop prost.

Razlita Tinta je serija predavanj in pogovorov o stripu s poznavalci in ljubitelji te umetnostne zvrsti, s katerimi v Kinu Šiška bogatimo stripovsko dogajanje v pričakovanju nove edicije festivala stripa Tinta, ki se bo odvila oktobra 2022.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Organizacija: Kino Šiška in Stripburger/Forum Ljubljana.

Predvaja se…