Glasba

21. 06. 2018

trg pred Kinom Šiška

PUNK IN DRUBLIC FESTIVAL

NOFX + Mad Caddies + Snuff + The Bronx + Bad Cop/Bad Cop + The Mor(R)ons

Frontman zasedbe NOFX Fat Mike je zvaril festival Punk In Drublic, imenovan po bendovem legendarnem istoimenskem albumu. Pisana punk rock druščina se bo ustavila tudi v Ljubljani!

Poleg izbrane pijače se bo na velikem odru pred Kinom Šiška zvrstila smetana svetovnih punk rock zasedb.

Če je v več kot 25-letni karieri NOFX obstajala kakšna stalnica, je bila to želja po inovativnosti, pa naj to pomeni napisati svetovno prepoznavne punk pesmi, igrati v najbolj nevarnih državah, ali pa preigravati teme, ki nas nasmejijo, spravijo v jok in pripravijo do kritičnega razmisleka – pogosto se zgodi, da se vse našteto najde v eni sami skladbi. Svojo tradicijo nadaljujejo z enajstim studijskim albumom Coaster, ki razkriva bolj osebno in introspektivno plat ene najbolj prepoznavnih punk zasedb.

Skupni začetki kalifornijskih srednješolcev so po dveh desetletjih ustvarjanja Mad Caddies neštetokrat ponesli okoli sveta. Z unikatno mešanico punk, reggae, ska in pop glasbe so postregli tudi na novem albumu Dirty Rice, ki dokazuje, da lahko svoje poslušalce še vedno navdušijo in napolnijo z energijo.

Zasedba Snuff je nastala v Londonu leta 1986. Svojo glasbo so predstavljali na mnogih svetovnih odrih in preko glasbenih izdaj na neodvisnih založbah, med drugim na svoji lastni, 10past12records in Fat Wreck Chords. S prazničnimi himnami bodo slavili tudi 20. obletnico izdaje albuma Tweet Tweet My Lovely.

Če še niste slišali za Bad Cop/Bad Cop, si naredite uslugo in poslušajte album Not Sorry. Z dolgometražnim prvencem se je bend pridružil založniški družini Fat Wreck leta 2015. S svojimi živahnimi pop-punk spevi in močno držo je Bad Cop/Bad Cop dokazal svojo zmožnost, da ustvari harmonijo med bolj agresivnimi instrumentalnimi prijemi in spoliranimi vokali.

S kar osmimi studijskimi albumi so ameriški hardcoraši The Bronx potrdili že slišano – so zasedba, ki pri življenju še vedno ohranja staro dobro tri-akordično in iskreno glasbo. The Bronx je bend, ki pravočasno in učinkovito krmari med svojimi glasbenimi navdihi, s tem pa pospeši utrip in svojim poslušalcem sproži adrenalinsko glasbeno popotovanje.

The Mor(R)ons so štiričlanski punk-rock bend iz Kranja. Začeli so nekje med 2002 in 2005, nihče ne ve točno. Preigrali so Slovenijo, nekaj Evrope, izdali 2 albuma, 1 EP in 1 split ter si oder delili z bendi, kot so Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog in Pasi. Trikrat so igrali na Punk Rock Holidayu. Radi imajo pivo. Vse ostalo je zgodba za kdaj drugič.

Organizacija: Društvo KAPA v sodelovanju s Kinom Šiška.

Predvaja se…