Glasba

15. 11. 2019

dvorana Komuna

PSEĆA PLAŽA

Hrvaška avdiovizualna zasedba Pseća Plaža, ki nas je dodobra ogrela pred lanskim nastopom Svemirka v naši Katedrali, se vrača z novo postavo in svežim drugim albumom mamljivo psihedeličnih napevov, zasanjane lirike in udarnih tropskih ritmov. Zagotovo eden izmed tistih regionalnih bendov, na katere velja biti še kako pozoren!

Pseća Plaža je leta 2016 nastala v Zagrebu in od takrat šla že čez več faz kreativnega razvoja in postave. Lani, leto po izidu albumskega prvenca Honolulu, smo jo tako na odru naše Katedrale videli kot trio, ki nas je več kot ustrezno ogrela za nastop rojakov v zasedbi Svemirko. Tokrat se pasjeplažci vračajo kot kvintet z novim, drugim, albumom Povratak u lagunu br. 07, ki je izšel marca, na njem pa gostujeta tudi Hrvoje Nikšić (Studio Kramasonik, Šumovi protiv valova…) in Roko Crnić (Porto Morto).

Deseterica novih skladb zopet krmari med raznoterimi glasbenimi vplivi, s psihedeličnimi melodijami, sanjavo, osebno angažirano poezijo in utripajočo tropsko ritmiko pa v ušesih pričarajo iskreno nostalgijo po toplih poletnih nočeh – tudi sredi novembra.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…