Glasba

30. 09. 2017

dvorana Katedrala

POPJAZZIADA 2017

Popjazziada, eden najvidnejših festivalov a cappella glasbe v Sloveniji, se tudi letos vrača v Kino Šiška.

Popjazziada vsako leto predstavi najaktivnejše in najkakovostnejše slovenske vokalne skupine in novosti na področju popularne vokalne glasbe. Vsak izmed nastopajočih vokalnih bandov na svojevrsten način prenaša zvoke znanih in manj znanih skladb v a cappella svet, kjer glasovi zamenjajo inštrumente.

V  zadnjih letih se domačim skupinam pridružijo tudi gostje iz tujine – letos bodo to Upsweep. Skupina Upsweep iz Rima se je v dveh letih obstoja že uspela uveljaviti na italijanski a cappella sceni, s prebojem pa samozavestno nadaljujejo tudi na mednarodnih odrih.

Popjazziada vsako leto jasno pokaže, kako hitro popularnost in kakovost a cappella glasbe v Sloveniji narašča. Vsaka od nastopajočih skupin je edinstvena, tako po zasedbi kot tudi po zvrsti glasbe, ki jo ustvarja.

V Katedrali boste lahko prisluhnili vrhunskim izvedbam najrazličnejših glasbenih stilov. Ustvarjalnost in vrhunska glasbena kakovost sta temeljni sestavini festivala, ki se je z leti razvil v pravi a cappella praznik, kjer na račun pridejo ljubitelji najrazličnejših glasbenih zvrsti.

Na voljo bodo sedišča in stojišča.

Organizacija: Kulturno društvo Jazzva in Kino Šiška.

Predvaja se…