Glasba

18. 02. 2021

Kino Šiška

Pantaloons

spletni prenos koncerta

Ko trubači vdrejo na novo londonsko jazz sceno, to lahko pomeni le eno – Pantaloons! Mladi slovenski trio je v okviru Klubskega maratona Radia Študent in festivala MENT že dodobra razvnel domača tla, se v izteku 2020 prežarčil v Liverpool, zdaj pa bo v pripravah na izid težko pričakovanega prvenca v letu 2021 nastopil še v živem prenosu iz Šiške. Gremo gruvat!

Trio Pantaloons ima korenine v zasedbi Chili Brass Band, kjer so Luka Belič, David Nik Lipovac in Aljaž Markežič na jamu po eni od vaj ugotovili, da morajo njihov tenor saksofon, bobni in tuba preprosto ustvariti nekaj skupaj. Prvo kompozicijo so ustvarili pozimi 2016, ta pa je odprla vrata še drugim avtorskim delom, ki počasi polnijo njihov repertoar. Njihova glasba diši po svirkah balkanskih trubačev s pridihom ta hip tako navdušujoče mladostne londonske jazz scene, začinjena pa je z vplivi funka, breakbeata, dubstepa in še česa.

V letu 2019 so kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega maratona razdivjali domačo glasbeno sceno, leto 2020 pa so s podporo INES#talent otvorili z nastopom na festivalu MENT. Novembra so s sešnom gostovali na platformi Guesthouse festival Liverpool Sound City, zdaj pa se pripravljajo na izdajo prvenca v 2021. Prve grižljaje novih zvočnih dobrot bomo lahko okusili že v februarskem prenosu iz Šiške. Obeta se poseben koncert z vizualnimi intervencijami, ki jih bo v živo ustvarjala vizualna umetnica Stella Ivšek, ki deluje pod umetniškim imenom VJ 5237

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajočo še bolj podprli.

Organizacija: Kino Šiška.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…