Vizualna umetnost

26. 07. 2017 - 10. 09. 2017

Galerija DobraVaga

zine vitrine

Numokk: STALKER

zin razstava

Razstava Stalker v ospredje postavlja pritajenega opazovalca, ki se skriva v vsakem od nas. Numokk stalker se pojavlja na plaži in iz skrivnih kotičkov opazuje dogajanje. Želi si, da bi pripadal. Asocialnost ga vse bolj distancira od družbe, zato ljudi “preučuje” skrivoma. Stalker ni risan, ampak ima tretjo dimenzijo oziroma telesnost.

*stalker
noun
/ˈstɔː.kər/

1.
A person who harasses or persecutes someone with unwanted and obsessive attention.
“Tracy claimed she was the victim of a stalker.”

2.
A person who hunts game stealthily.
“a keen fisherman and deer stalker”

Lea Zupančič (1986) deluje kot oblikovalka vidnih sporočil. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je nadaljevala študij Grafičnih in interaktivnih komunikacij, v okviru katerega je leta 2014 magistrirala s področja tipografije in bila nominirana za Prešernovo nagrado. Predstavlja se predvsem na skupinskih razstavah doma in v tujini. Trenutno živi in ustvarja vsepovsod. Z Zalo Kalan ustvarja Numokk.

Zala Kalan (1986) je restavratorka lutk in ilustratorka. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je nadaljevala študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer Restavratorstvo, kjer je leta 2013 diplomirala in se zaposlila v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Kreativni proces najraje izraža skozi ilustracijo. Rada je v družbi prijateljev, tako živalskih kot človeških. Z Leo Zupančič ustvarja Numokk.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…