Vizualna umetnost

09. 03. 2020 - 04. 04. 2020

Galerija Kamera

Nikola Kekerović: Hardcore teza

kuratorski cikel

Tema Hardcore teze izvira iz Nikolovega poznavanja drž hardcore punk glasbe in nadaljnjega raziskovanja tem, kjer ima ta izmuzljiv pojem (hardcore) vlogo, ob premišljanju o lastni umetniški praksi.

Dandanes, bolj kot kadarkoli prej, lahko in bi morala javni prostor oblikovati preprosta performativna dejanja, tako kot v performansu, v katerem je avtor uporabil svoj glas in posnetke z mobilnega telefona za izražanje mnenj o oblikovanju odnosov hkrati z okolji, primernimi za upor, izboljšavo kritične misli ter za kršenje pravil v enaki meri. 

Otvoritev razstave se bo pričela z vodstvom kuratorja Dušana Savića po razstavi.

Nikola Kekerović (1991, Banja Luka) je nekdanji pol-profesionalni odbojkar. Diplomiral je iz slikarstva na Akademiji umetnosti Univerze v Banja Luki. Je soustanovitelj in član projekta Apartman za popularizacijo sodobne umetnosti v Bosni in Hercegovini (BiH), s katerim je kratek čas sodeloval v državi in širši regiji. Leta 2014 je na vsakoletni zaključni razstavi Akademije umetnosti prejel nagrado za najboljša dela v intermedijskem raziskovanju, ter nagrado za najboljšega mladega video umetnika v BiH na 6. projektu/bienalu namaTre.ba v sodelovanju s KulturKontakt Austria in Avstrijsko zvezno agencijo. Leta 2016 se je vpisal na magistrski študij slikarstva na Akademiji umetnosti, leta 2017 pa bil sprejet na magistrski program Javna umetnost in nove umetniške strategije na BAUHAUS Univerzi v Weimarju ter se preselil v Nemčijo. V Weimarju je prejel nagrado Born to be Bauhaus. Po zaključku študija se je preselil v Berlin.

Vstop prost.
13. 3. – 4. 4. 2020

Organizacija: Kino Šiška. 

 

 

Predvaja se…