Glasba

19. 08. 2020

Kavarna Kino Šiška

poletje v šiški 2020

NEON WIFE (HR) – ODPOVEDANO

brezplačen koncertni cikel

Zaradi zaprtosti hrvaške meje za njihove državljane, je koncert Neon Wife odpovedan – namesto njih bo v sredo nastopil Domen Don Holc.

Hrvaški alternativni duo Neon Wife se je glasbeni sceni predstavil z izdajo prvega singla “Back Row” maja 2019. Ideja za kreativno sodelovanje uveljavljenih hrvaških glasbenic Irene Žilić in Lucije Potočnik je nastala, ko sta obe igrali v Ireninem bendu. Projekt se je začel kot odvod za glasbo, ki je bila všeč obema, a je nista igrali s svojimi takratnimi zasedbami.

Leta 2018 sta se glasbenici odločili projekt spremeniti v polnopravno zasedbo. Svoje odkrivanje nove zvočne usmeritve sta poimenovali Neon Wife in le nekaj mesecev pozneje sta že snemali skladbe v studiu. Album je produciral, posnel in zmiksal Mark Mrakovčić, eden najbolj uveljavljenih in dejavnih producentov na regionalni glasbeni sceni.

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov, s katerimi vam v Šiški pomagamo pregnati poletno mrtvilo. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo v glasbi uživali udobno nameščeni na kavče v našem preddverju. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…