Glasba

18. 01. 2020

dvorana Katedrala

AKA NEOMI

predstavitev nove plošče

Tenkočutna ljubljanska zasedba Neomi bo po nastopih na MENT Ljubljana, Waves Vienna in pred Róisín Murphy ob vrnitvi v Šiško končno predstavila svoj dolgo pričakovani drugi album.

Od elektronskega indie popa in trip-hopa do bolj počasne akustične atmosfere z izpovednimi besedili, vse povezujejo božajoč glas avtorice Saše Vipotnik in edinstveni kitarski vložki producenta Maria Babojelića. Zvok Neomi je poln, vseskozi prelivajoč, a hkrati drzen. Njihovo ustvarjanje je intuitivno, ne želijo se omejevati – tako ali drugače. V živo zasedbo sestavljajo še talentirani glasbeniki Dejan Slak (bas kitara, bas sint), Marko Grubar (bobni) in Igor Matković (klaviature in trobenta).

Ljubljanski bend je že pred leti prevetril slovensko pop sceno, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo zvočno podobo in zasedbo. V zadnjih letih smo ga lahko med drugim ujeli na festivalu MENT Ljubljana, mednarodna mreža INES ga je izbrala med svoje INES#talents za leto 2018, septembra pa je ogrel občinstvo pred ljubljanskim koncertom zvezdnice Róisín Murphy, preden je odhitel na festival Waves Vienna. Bendovi glasbeni začetki so imeli jazzovski pridih, besedila pa so bila v slovenščini. Trenutno snemajo drugi album, ki bo v angleščini in izide januarja 2020, tako kot prvenec pa bodo tudi to ploščo predstavili v Šiški.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…