Glasba

12. 10. 2017

Komuna

nadrkano hodanje

SAJSI MC

+ izbrani slemerji in slemerke

Z beograjskih ulic, po katerih nadrkano hodi. Venomer samo naprej. Brez silikonov. Brez antidepresivov. Pokvarjenka sredi noči. Ker ve, kaj ste hoteli. Roza torbice. Zlate teniske. Glej, antifa kuzle. Poljubi mamo na lice in pridi v Kino Šiška, ker Sajsi MC nagovarja angele, da postanejo pocestnice.

S srbsko reperko Sajsi MC smo se v Ljubljani srečali že v okviru Mesta žensk, Rdečih zor in Mladih rim, tokrat pa bo s svojo nabrušeno jezičnostjo z beograjskih ulic zakorakala v Komuno. Mojstrska hiphoperka, ki je kot najstnica preživela balkansko vojno vihro, se v svojih skladbah subverzivno spopada s šovinističnim ustrojem splošnega prebivalstva, milijoni ogledov na YouTubeu pa dokazujejo, da poleg ostre kritike poseduje tudi smisel za plesni hitič in stik z urbano mladežjo. K sodelovanju jo je povabila hrvaška zvezdnica Severina, s srbskim DJ BKO je zakrivila kup uspešnic, srbske tabloide pa je polnil tudi njen spor z rivalko Mimi Mercedez. Ne, s Sajsi ni šale. Je pa angažiran žur.

Za ogrevanje bomo tokrat poskrbeli nekoliko drugače kot običajno. Pred nastopom Sajsi MC se bo namreč predstavilo osem izbranih slemerk in slemerjev z nove slovenske slam scene: Pavla Zabret, Mišel Amo Ristov, Nika JerajAriela Herček, Jure “Besni Dante” Bernik, Eva Kokalj, Matic Ačko in Vid Sagadin Žigon.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…