Glasba

08. 10. 2020

dvorana Katedrala

MATTER x BETTER

hibridni koncert ob predstavitvi albuma Testament ljubezni (rx:tx)

Nesporni vršaci slovenske urbane scene Matter so združili sile s producentom Tsujigirijem (YGT, Felis Catus) v projektu socialno distanciranega vajbanja, mrkih flowow in autoTunjanih enovrstičnic. Na ekskluzivnem hibridnem dogodku bo hibridna zasebna Better pred dvoranskim občinstvom ter v spletnem prenosu predstavila svoj Testament ljubezni, nedvomno enega najtežje pričakovanih izlivov kreativnosti sodobne Karantenije. Dobro, boljše, Better! Seveda pa ne bodo izostale niti klasike in hitiči kamniškega tria, s katerimi so nas zasvojili od svojega prihoda na sceno.

Testament ljubezni, prvenec zasedbe Better, je plod globokega prijateljstva članov zasedbe Matter in pevca zasedbe YGT Gregorja Kocijančiča, ki trenutno producira pod imenom Tsujigiri. Ustvarjalne poti štirih prijateljev se prepletajo že od njihovih glasbenih začetkov: delili so si odre in backstejdže, studio, feedback za komade v nastajanju, zapiske s FDV-ja, predvsem pa neštete ure, ki so jih zapravili za henganje, bromance, hihitanje in trepljanje po ramenih ter vse drugo, kar pač pride zraven.

Kot vse najboljše stvari je tudi Better nastal po naključju: ko je Gregor tonil čedalje globlje v trap in R&B ter sčasoma skrivaj začel ustvarjati kot Tsujigiri, je Dacho slišal skico enega izmed beatov, ki naj bi pristali na njegovem solo prvencu. Iz beata je nastal collab: Tsujigiri je zastavil svoj prvi refren v slovenščini, pri tem pa je besedilo črpal iz poezije svojega očeta, Gorazda Kocijančiča. V dnevni sobi v šestem nadstropju je v mrzli decembrski noči nastal prvi singel Nežno kruti svet. Mesec pozneje je sledila še ena domača studijska seansa, v kateri so nastali štirje novi bangerji. Sledila je še tretja, sledila je četrta, nato še peta, šesta in sedma: Tsujigirijeva dnevna soba je spremenila svojo primarno funkcijo in postala domači studio, studijske seanse na Resljevi so postale tedenska rutina. Levanael in Tsujigiri sta se zageekala in postala nerazdružljiv producentski tandem, Dacho in Tunja sta si namesto džojntov začela podajati pesniške zbirke Gorazda Kocijančiča in v njih iskati navdih. Lučke na studijski opremi se niso ugašale, opne zvočnikov so se tresle, sosedje so se penili od jeze, prijatelji pa od navdušenja – med njimi tudi zunanji produkcijski pajdaš, istrski wunderkind Shao.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov je število mest v naši dvorani omejeno, a brez skrbi – dogodek bo potekal v hibridni formi. Tisti, ki vam ne bo uspelo priti do vstopnice ali boste želeli svoje priljubljene izvajalce podpreti iz udobja domačega brloga, boste nastop lahko spremljali v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah. Se vidimo na špilu!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.
Vstopnice za neposredni prenos v živo preko aplikacije DICE.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…